5 Mayıs 2024 Pazar
Ana SayfaGündem HaberleriTeknik Yapı ve Halk GYO İzmir Projesini Katar'da Tanıttı

Teknik Yapı ve Halk GYO İzmir Projesini Katar’da Tanıttı

Teknik Yapı ve Halk GYO, Anadolu’da üretilen projelere bir yenisini daha ekliyor. Ortaklık İzmir projesini ilk defa Katar’da görücüye çıkardı…

Teknik Yapı ve Halk GYO, üretilen Anadolu’daki projelere bir yenisini daha ekliyor. İzmir projesi ilk defa Katar’da görücüye çıkıyor. Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısu Umut Durbakayım ve Halk GYO Genel Müdürü feyzullah Yetkin Expo Turkey By Qatar Fuarı’nda standlarında gazetecilere bir basın toplantısı düzenledi.
Katar ve Türkiye arasındaki son ilişkileri ticarete dökmek istediklerini belirten Yetgin, ‘Bİz Teknik Yapı ve Halk GYO olarak İzmir projesini burada görücüye çıkarmak istiyoruz’ dedi.

Yetgin, 2017 konut satış rakamlarına göre Katar satışlarını gördüklerini ve bunun için birşeyler yapmak istediklerini belirtti.

İzmir’de Tariş arazisinin ihalesini kazandıklarını söyleyen Umut Durbakayım, şuan proje aşamasında olan İzmir projesi ile ilgili bilgiler paylaştı.

‘140 bin metrekare satılabilir alan’
140 bin metrekare satılabilir alanı olacak proje karma konseptli olarak hayata geçiriliyor. Projenin içinde konut, ofis, mağazalar, AVM ve kültürel yatıtımlar da bulunacak.

‘İstanbul dışında projeler üretmeye devam edeceğiz’
Durbakayım, ‘Evora Denizli projesi ile yola çıktığımız proje kapsamında Anadolu’da konut projesi üretmeye devam edeceğiz’ dedi.

‘İzmir’in yatırım potansiyeli çok yüksek’
Durbakayım, ‘Bir çok kültür ve medeniyeteye ev sahipliği yapmış olan liman şehri olan İzmir’de yeni bir projeye üretmeye karar verdik. İzmir’de turizm de ön planda. Ayrıca son zamanlarda göç alan da bir il. Bizce yatırım potansiyeli en yüksek olan illerden biri’ dedi.

‘3 ay içinde satışta’
3 ay içinde satışlarına başlanması planlanan Teknik Yapı ve Halk GYO İzmir projesi İzmir’in en güzel noktalarından biri olan Kordon ve Alsancak arasında Limanın hemen arkasında yer alıyor. 6 yada 7 blok olarak tasarlanacak bir proje olan İzmir projesinde satışların Mart-Nisan aylarında başlaması bekleniyor.

‘İzmir kentsel dönüşümden nasibini alamamış’
İzmir’in kentsel dönüşüm konusunda biraz zayıf kaldığını belirten Durbakayımi, ‘İzmir kentsel dönüşümden diğer iller kadar nasibini alamamış. İzmir riskli yapılarla dolu ve genelde tekil projeler olarak üretilmiş. Bizim projemizin en önemli noktası projenin büyüklüğü’ dedi.

Melek GÜNER AKMAN/Emlakmetrekare.com

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz