19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaGündem HaberleriTeknik Yapı Kartal Yücel Park projesi 329 bin TL'den satışa çıktı!

Teknik Yapı Kartal Yücel Park projesi 329 bin TL’den satışa çıktı!

Bugüne kadar bir çok konut projesi inşa eden Teknik Yapı Kartal’da inşa ettiği Yücel Park projesini bugün basına tanıttı. Satışı başlayan projede daireler 329 bin TL’den başlıyor…

Teknik Yapı tarafından Kartal’da inşa edilmeye hazırlanan Yücel Park projesinin lansmanı bugün gerçekleştirildi. Toplantıya Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım ve Teknik Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Umut Durbakayım katıldı.

Bölgede bir çok kentsel dönüşüm projesi gerçekleştiren Teknik Yapı yine Kartal bölgesinde bir kentsel dönüşüm projesi gerçekleştiriyor. Dragos bölgesinde konumlandıran proje aile projesi olarak tasarlandı.

‘Kentsel dönüşümde 5,5 milyon bina sırasını bekliyor’

Kentsel dönüşümle ilgili düşüncelerini aktarak Nazmi Durbakayım, ‘Kartal kentsel dönüşüm ihtiyacının en fazla ihtiyaç duyduğu bölgelerden biri. Yurdumuzda 5.5 milyon bina sırasını bekliyor. Kentsel dönüşüm çok önemli. Kartal’da hala bir şok dönüşemeyen ve her biri bir kaos kaynağı olan bina yapı var’ dedi.

20 binin üzerinde nitelikli konut ürettiklerini dile getiren Umut Durbakayım kentsel dönüşüme çok önem verdiklerini söyledi. Kartal’da yaşam odaklı yeni bir dönüşüme başladıklarını söyleyen Durbakayım projenin yatırım getirisinin çok yüksek olduğunu belirtti. Bugüne kadar bu bölgede 9 kentsel dönüşüm gerçekleştirdiklerini belirten Durbakayım yaşayan bir bölgenin kentsel dönüşümünde bilgi birikimleri ile bir yaşam alanına dönüştüreceklerini belirtti.

Projenin lokasyon açısından çok avantajlı bir bölgede olduğu söyleyen Durbakayım projeyi 21 bin metrekare arsa alanı üzerinde hayata geçirdiklerini söyledi.

10 blokta 842 bağımsız bölümden oluşan projenin yüzde 75’i yeşil alandan meydana geliyor.

Projenin yüzde 45’i 3+1 ve 4+1 dairelerden oluşuyor. Aile konsepti ile yükselen proje oturum ve yaşam amaçlı olarak tasarlanıyor. Giriş çıkışları tamamen bağımsız olan home ofislerin de bulunduğu projede bir çok sosyal aktivite alanı da bulunuyor.

Kartal Yücel Park projesinde 385 adet 1+1, 79 adet 2+1, 338 adet 3+1 ve 23 adet 4+1 daire bulunuyor.

650 milyon TL yatırım bedeli

Kentsel dönüşüm projesi olarak hayata geçirilen Yücel Park projesinde 650 milyon TL yatırım bedeli bulunuyor.

329 bin TL’den başlıyor

Yücel Park projesinde yer alan dairelerin fiyatları 329 bin TL’den başlıyor. Projedeki dairelerin metrekaresi 6 bin 135 liradan başlıyor.

Çeşitli ödeme seçenekleri

Çeşitli ödeme planları bulunan projede yüzde 5 peşinat ile 3 ara ödeme ve yüzde 80’i 60 ay banka kredisi ile ödeme imkanından yararlanılabiliyor. Ayrıca şirket bünyesinde de yüzde 30 peşinat 50 ay vade imkanı ile konut satılabiliyor.

‘Kentsel dönüşümü yapan firmanın projenin arkasında durması lazım’

Nazmi Durbakayım kentsel dönüşüm ile ilgili bilgi verirken ‘Biz Kartal’a ilk girdiğimizde çok kolay kentsel dönüşüm projeleri gerçekleştiriyorduk. Ama artık öyle değil malikler çok fazla. Fikirtepe bunun kötü örneğidiyim. Bu işin yapım tarifi tek. Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına riayet etmediğiniz vakit sorunları aşmanız mümkün olmuyor. Kartal’da çok fazla mı proje var sorusu akla geliyor ama bunu cevabı hayır. İstanbul’da satış sorunu olmasının sebebi olmaması gereken projeler olmaması gereken yerlerde yapılıyor. Tek sorun bu. Yapan firmanın projenin arkasında durması lazım’ açıklamasında bulundu.

‘Kartal bölgesine inanıyoruz’

Nazmi Durbakayım Kartal bölgesini de değerlendirerek, ‘Biz Kartal bölgesine çok inanıyoruz ve Kartal bölgesinde kalıcıyız. Kartal’da daha çok ekmek çıkacak iş var’ dedi.

‘Banka kredileri bu işin olmazsa olmazı’

Durbakayım banka kredilerinin çok önemli olduğunu belirterek, ‘Biz daima bankaların işin içinde olmasını istiyoruz. Bankalar bu işin olmazsa olmazı. Fikirtepe projemizde de bu böyle. Her müşterinni tabiki kredi kullanma şansı yok. Bankadan iyi kredi almak lazım. Kredi alamayana da imkan tanımak lazım. Konut sektörünü baltalamamalıyız. Herkes bildiği işi yapsın. Finans sektörünün de konut sektörüne destek olması gerekiyor. Bankalar konut kredilerini vermekte iştahsız. Bazı firmalara hiç kredi verme gibi bir niyeti yok. Verirse de fazileri yüksek tutuyor. Bu iş nakitle dönen bir iş’ dedi.

‘Fiyatalar düşecek diye beklersek piaysayı kitleriz’

Konut fiyatları ile ilgili değerlendirme yapan Nazmi Durbakayım, ‘Şuan konut almak için çok uygun zaman. Seçimden sonra illa ki konut fiyatları artacaktır diye düşünüyorum. Ama fiyatalar düşecek diye beklersek piaysayı kitleriz’ dedi.

‘Projede tek elden satış proje için avantaj’

Umut Durbakayım ‘Biz belli sayıda daireyi 0 maliyet ve 0 karla çıkalım istedik. 100 adet daireyi bizden mülk edinmek isteyen yatırımcılarımızla paylaştık ve 100 adet dairenin satışı metrekaresi 5 bin 950 TL’den tamamlandı. Yüzde 50 kat karşılığı düşünebiliriz. Hak sahipleri için biz satamazlar diye bir şey söylemiyoruz ama projenin değeri açısından tek elden satış her zaman avantaj. Satışlar tek elden çıkmayınca projeye zarar veriyor. Nitekim bunu Fikirtepe projelerinde gördük’ dedi.

‘İzmir’e bizden önce gidip bayrak dikenler oldu’

Nazmi Durbakayım İzmir projesini değerlendirirken ‘İzmir’de ilk biz iş aldık ama bizden önce gidip bayrak dikenler oldu. Ama olsun sorun değil. Çok da iyi oldu. İzmir iyi bir bölge’ dedi.

3 yeni proje geliyor

Bugüne kadar bir çok konut üreten Teknik Yapı’dan yeni projeler de geliyor. 2018 yılı içinde 1 İzmir ve Kartal’da 2 olmak üzere 3 yeni projeye başlayacaklarını belirten Umut Durbakayım yatırıma tam gaz devam edeceklerini söyledi.

Melek GÜNER AKMAN/Emlakmetrekare.com

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz