28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaGüncel ProjelerTeknik Yapı Divan Residence görücüye çıktı!

Teknik Yapı Divan Residence görücüye çıktı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı İzmir’in en önemli kentsel dönüşüm hamlelerinden biri için ilk adım atılıyor. Teknik Yapı tecrübesi ve Koç Grubu’nun kaliteli hizmet anlayışı da Ege Mahallesi’nde başlayacak bu kentsel dönüşüm projesine katma değer sağlıyor.

Yarım asırlık Teknik Yapı kalitesiyle inşa edilecek olan Divan Residence projesi, İzmir’in yeni sembollerinden biri olacak ve Koç Grubu’nun hizmet kalitesiyle işletilecek. İzmir’in yeni simgesi olarak yükselecek proje, toplam 674 bağımsız bölümden oluşacak. Projede Koç Grubu’nun Divan Residence adıyla markalanıp hizmet kalitesiyle işletilecek olan ve aynı zamanda İzmir’in yeni simgesi olarak yükselecek 50 katlı bir residence bloğunun yanı sıra 12 ve 13 katlı iki adet blok yer alacaktır.

‘En öncelikli işimiz depreme dayanıklı proje üretmek’

Divan Residence tanıtım toplantısında konuşanTeknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, Umut Durbakayım, ardı ardına yaşanan depremlerden sonra kentsel dönüşüm çalışmalarının İzmir’in en öncelikli konularından biri olduğunu belirtti. “Projemizdeki en temel özelliklerden biri deprem güvenliği olacaktır. Yaşam standartlarının yükseltilmesi, çevreye duyarlı donanımlar ve malzeme kullanımı da vazgeçilmez standartlarımız arasında yer alacak” diyerek konuşmasını sürdüren Umut Durbakayım, İzmir’e katma değer yaratan projeler yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Teknik Yapı’nın İzmir’in ihtiyaçlarını ve taleplerini çok iyi bildiğinin altını çizen Umut Durbakayım “Teknik Yapı olarak yaklaşık 4 yıldır İzmir’deyiz ve İzmir’i tanıyoruz. Bu dört yıllık zaman zarfında İzmir’in en iyi oyuncularından biri olurken, İzmir’in en beğenilen ve teveccüh gösterilen firmalarından biri olma gururu yaşadık, yaşıyoruz. Bu teveccühü karşılıksız bırakmadık. Küresel kriz, pandemi, deprem ve savaş gibi tüm olumsuzluklara rağmen İzmir’de faaliyet gösterdiğimiz süreçte, maliyet dengesini koruyarak yatırımcılarımıza kazandırdık. Aynı gayretimizi ve başarımızı, Divan Residence projemizle artırarak sürdürmeye kararlıyız. Bu süreç içinde müşterilerimizden gelen talepleri süzdük, hap haline getirdik ve yeni projemize uyguladık. Projemiz Divan Residence ile İzmir’e simge bir bina yapmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Yenilenen altyapı ve İzmir’in yeni simgesi

Divan Residence projesinin depreme karşı güvenli bina özelliğinden öte sosyal ve kültürel açıdan Ege Mahallesi’ne (Alsancak bölgesine) katma değer kazandıracağını ifade eden “Divan Residence, yenilenmiş altyapı, çevreye duyarlı mimari yapı ve tasarım ile İzmir’in simge yapılarından biri olacak” dedi.

İzmir’in en gelişmiş lokasyonunda yer alan Ege Mahallesi’ndeki atılımı, büyük bir kentsel dönüşümün ilk hamlesi olarak değerlendiren Umut Durbakayım “Divan Residence projesi; alt yapı, kavşak ve ulaşım bağlantıları yeniden düzenlenmiş bir Ege Mahallesi üzerinde yükselecek. Projemiz tamamlandığında Türkiye’nin en büyük markalarından Divan markasıyla işbirliği içinde olacağız. İzmir’in simgesi olacak projenin işletmesini Koç Grubu’nun otelcilik ve hizmet sektöründe faaliyet gösteren, uluslararası marka (land mark) olan Divan yapacak. Dönüşüm tamamlandıktan sonra projedeki restoranı ve site yönetimini Divan markasının üstlenmesi için anlaşma yaptık” bilgisini paylaştı.

Ege mavisini kucaklayan proje

Divan Residence 9319,46 metrekare alan içerisinde yüksek blok olarak inşa edilecek. Sosyal tesisler, açık ve kapalı havuzlar, açık ve kapalı otoparklar ve 550 metrekare yeşil alana sahip projede,422 residence daire ve 4 ticari ünite yer alacak.Proje, 1+1 ve 5+1’e kadar farklı büyüklükte ve normal, teraslı, dubleks, loft gibi farklı tip dairelerinden oluşacak. Büyüklükleri brüt 60,4 ile 522,24 metrekare arasında değişen dairelerin yer aldığı projede, lüks kavramına farklı bir boyut getirilerek kullanım kolaylığı ve konforlu yaşam tarzı bir arada sunulacak. Divan Residence’da İzmir’in olmasa olmazı balkon ihtiyacı düşünüldü. Her dairede, Ege’nin huzur veren maviliğini izleme imkanı sunan tavandan yere kadar tasarlanmış özel kayar mekanizmalı doğrama sistemine sahip balkonlar olacak.

Divan Residence projesinde de, İstanbul’da yoğun rekabet olan bölgelerdeki uyguladığımız satış stratejimizin temel izleri olacak. Diğer bir ifadeyle yüksek kalite, uygun fiyat ve ödeme koşulları ile sunulacak. Bu kapsamda lansmana özel olarak satışa sunulacak ilk etap dairelerin metrekare satış fiyatı yaklaşık 50 bin liradan, daire fiyatları ise 2 milyon 655 bin liradan başlayacak. Yine lansmana özel olarak Teknik Yapı tarafından desteklenen daire fiyatları, yüzde 15 indirimle banka ve kefilsiz olarak 36 aya varan vade ve aylık yüzde 0,99 faiz oranlarında satışa sunulacak. Divan Residence projesi için yaklaşık 3 milyar liralık hasılat öngörülüyor.

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım toplantıda şu ifadeleri kullandı;

İZMİR’imizin güzelliği tartışılmaz.Bizlerde Teknik Yapı olarak, DİVAN RESIDENCE projemiz ile buna katkı sağlayacağımıza inanıyoruz.

DİVAN RESIDENCE projemizin en önemli özelliği İzmir Büyük Şehir Belediyesi’nin yerinde kentsel dönüşüm projesinin kaynağını oluşturmasıdır. Bu dönüşümün kamuya ve vatandaşa hiçbir yük getirmeden gerçekleşmesi amaçlanmıştır.

Teknik Yapı olarak DENİZLİ’de EVORA konsepti ile başlayan Anadolu açılımımıza, EVORA İzmir ile devam ettik. Şimdi de yine İzmir’de DİVAN RESIDENCE konsepti ile devam ediyoruz.

Mart 2020’den bu yana pandemi nedeniyle. Yıllardır yaptığımız gibi sizlerle yüz yüze bir lansmanı yapamadık. Bugün yine eski günlerdeki gibi beraber ve yan yanayız. Ne mutlu bizlere, tekrar hoş geldiniz.

Teknik Yapı olarak her zaman yaptığımız gibi, projemizin hazırlık safhasında yöreyi, tarihçesini ve yaşam biçimlerini inceledik.

MÖ 3000 yıllarından öncelere dayanan İzmir’in yerleşim tarihine baktığımızda -katmanlardan anlaşılıyor ki-, bu bölgede yaşayan medeniyetler hep uzun süreler kalmışlar. Bizler de öyle yapacağız, uzun soluklu olarak geldik uzun süre İzmir’deyiz.

Yine önceki dönemlerde bu bölgedeki ev tiplerini incelediğimizde dönemlerine göre daha da gelişmiş çözümler üretilmiş olduğu görülmektedir. ‘’Çok odalı ev tipinin en eski örneği Eski İzmir’de bulunmuştur. M.Ö. 7. Yüzyılın ikinci yarısında yapılmış olan iki katlı, beş odalı, ön avlulu çifte megaronlar (dikdörtgen yapı), Hellenlerin bugün için bilinen, bir çatı altındaki en eski çok odalı evler. Oysaki o dönem Yunan evleri yan yana dizilmiş megaronlardan oluşuyordu. ‘’
Bizler de DİVAN RESIDENCEprojemizi oluştururken günümüz İZMİR yaşamındaki alışkanlıkların yanında, geçmiş tarihinde mimarideki çağının daha ilerisinde oluşunu, göz önünde tuttuk.

Eskiden «Punta» diye anılmış olan ALSANCAK, İzmir’in kalbi ve Kordon ile denize açılan vazgeçilmez sevdası. Bizler de DİVAN RESIDENCEprojemizde yaşayacak olanların bu sevdalarını daha da güçlendirmek için zarif ve anlamlı dokunuşlar yapmaya çalıştık.

Her projemiz ile Teknik Yapı Ailesinin nüfusu artmaktadır. DİVAN RESIDENCE’da da böyle olacağına inanıyoruz.

Bu vesile ile artık ülkemizin beka meselesi olarak bakmamızı gerektiren riskli binalar konusu hakkında da birkaç kelime etmek isterim. Ülkemiz aktif fayların üzerinde yer aldığından her an bir deprem ile karşı karşıya kalabileceğimizi hiç aklımızdan çıkartmayalım. Bizden çok daha riskli bir bölgede yer alan Japonya’daki uygulamalar bizlere ilham kaynağı olmalı.

Atalarımızın yapmış olduğu eserler dimdik ayakta dururken, bugün bunlara bakıp utanmayan bir anlayışın ürünü olarak inşa edilmiş; devletimize ve 85 milyon insanımıza yük getiren riskli bina stokumuz var.

Vicdanlarını rahat ettirmeleri için, bu riskli bina stoklarının oluşmasında rolü olan yapımcıları ve denetçilerini, mevcut riskli bina stokunu eritme seferberliğine gönüllü olarak katılmaya, maddi ve manevi destek vermeye davet ediyorum.

Tekrar böyle bir stok oluşmaması için; mevcut riskli bina stoku oluşmasına neden olanlardan hesap sorulması ve sicillerine yazılması şeklinde, caydırıcı ve kalıcı uygulamalara ihtiyaç olduğuna inanıyorum.

Herkesin deprem riskine karşı gerekli şekilde inşa edilmiş binalarda sağlıkla yaşaması dileği ile beni dinlediğiniz için saygı ile teşekkür ediyorum.

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Umut Durbakayım ise toplantıda şunları söyledi;

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı İzmir’in en önemli kentsel dönüşüm hamlelerinden biri için ilk adımı atıyoruz.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin himayesinde Teknik Yapı tecrübesi ile gerçekleşen Ege Mahallesi Kentsel dönüşümünün ilk etabı,
Yaklaşık 10.000 m²’lik alan üzerinde, toplam 120 bin m²’lik inşaat alanı sahip ve 674 adet bağımsız bölümden oluşmakta olup. Proje içerisinde Koç Grubu’nun Divan Residence adıyla markalanıp hizmet kalitesiyle işletilecek olan ve aynı zamanda İzmir’in yeni simgesi olarak yükselecek 50 katlı bir residance bloğunun yanı sıra 12 ve 13 katlı iki adet blok yer alacaktır.

‘Bizim İşimiz, Öncelikli Olarak Depreme Dayanıklı kaliteli Projeler Üretmek’

Divan Residence projesi, İzmir kadar Teknik Yapı için de büyük önem arz ediyor. Çünkü Teknik Yapı olarak, yaklaşık yarım asırlık bilgi ve deneyim birikimini bu projede yoğunlaştırdık. Depreme dayanıklı bina inşa etme bilgisini, kentsel dönüşüm proje gerçekleştirme tecrübesini, konfor ve huzur talep edenlerin beklentilerini karşılayacak kurumsallığı bu projede bir araya getirdik.
Hepimizin bildiği gibi, İzmir’in en öncelikli konularından biri deprem gerçeği ile baş edebilmek. Türkiye’nin büyük bir bölümde olduğu gibi maalesef güzel İzmir’imiz de, en riskli bölgeler arasında yer almaktadır. Her ne kadar depremle yaşamayı öğrenmek zorunda olsak da; insanları, depremlerin değil çürük yapıların öldürdüğünü defalarca, büyük acılar içinde yaşadık.

ANCAK, analizleri doğru yapılmış, yönetmeliklere göre doğru mühendislik hizmeti almış binaların sağlam bir şekilde nasıl ayakta kaldığını gördük.

İşte bu nedenle, projemizin en temel özelliklerden biri deprem güvenliği olacaktır.

Aylardır süren hummalı bir çalışma ile son teknoloji, çıkan son yönetmelikler ve ülkemizin güzide üniversitelerinin çok değerli hocaları ile yapılan zemin ve betonarme hesapları sonucunda projemizi oluşturduk. Bunun yanı sıra, yaşam standartlarının yükseltilmesi, çevreye duyarlı donanımlar ve malzeme kullanımını da vazgeçilmez standartlarımız arasında konumlandırdık.

Kentsel dönüşüm kapsamında yapacağımız projenin depreme karşı güvenli binalar özelliğinden öte sosyal ve kültürel açıdan Ege Mahallesi’ne (Alsancak bölgesine) ciddi katma değer kazandıracağına inanıyoruz.

Teknik Yapı olarak yaklaşık 4 yıldır İzmir’deyiz ve İzmir’i tanıyoruz. Bu dört yıllık zaman zarfında İzmir’in en iyi oyuncularından biri olurken, İzmir’in en beğenilen ve teveccüh gösterilen firmalarından biri olma gururu yaşadık, yaşıyoruz. Bu teveccühü karşılıksız bırakmadık. Geçtiğimiz bu 4 yıllık süreçte Küresel kriz, pandemi, deprem ve savaş gibi tüm olumsuzluklara rağmen maliyet dengesini koruyarak yatırımcılarımıza kazandırdık ve kazandırmaya devam ediyoruz.
Aynı gayret ve başarımızı, Divan Residence projemizde de artırarak sürdürmeye kararlıyız.

Bunun yanı sıra ihaleyi aldığımız ilk günden beri çalışmalarımızı, Sayın Başkanımızın telkinleri doğrultusunda gerçekleştirdik. Bu kapsamda alt yapısından üst yapısına, sosyal donatı alanlarından kavşak giriş çıkışları ve yollarına kadar tamamen yenilenecek Ege Mahallesi kentsel dönüşüm projesinin, İzmir’e yakışır simgesi olacak şekilde gerçekleştirdik. Bu çalışmalar doğrultusunda İzmir’de birçok projeye imza atmış ve bölgeyi çok iyi bilen Tago Mimarlık ile Teknik Yapı bilgi ve deneyimlerini bir araya getirmeye karar verdik.

Karadan, denizden ve hatta havadan ulaşıldığında birçok yapının içerisinde kendini belli edecek, İzmir’in esintilerini üzerinde barındıracak ve yatırımcılarının ihtiyaçlarını karşılayacak olan bir simge oluşturmak istedik. İzmir’le özdeşleşen deniz dalgası ve rüzgarefeklerini üzerinde barındıran, Ege mavisini kucaklayanher bir açıdan farklı bir görüntüye sahip 50 katlı bir blok tasarladık.

Ortaya güzel bir eser çıkardık. Fakat yeterli değildi. İzmir’in en güzel konumunda yükselen bu simge binaya bir de ‘ruh’ kazandırmak istedik. Kazandıracağımız ruhun, bu eser içinde yaşayanlara verilen kaliteli hizmet ile oluşacağının yadsınmaz bir gerçek olduğunu gördük. Buradan yola çıkarak, ülkemizin en önemli firmalarından biri olan Koç grubuna ait otelcilik ve hizmet sektöründe faaliyet gösteren Uluslararası markası Divan ile ile el sıkıştık. Divan kalitesi ve hizmet anlayışı ile işletilmesi için markalandırma ve hizmet sözleşmesi imzaladık.

Sonuç olarak;

İzmir’in en gelişmiş lokasyonunda yer alan Ege Mahallesi’ndeki büyük bir kentsel dönüşümün en önemli parçası olan “Divan Residence projesini, bugün huzurlarınıza çıkardık. Alt yapı, kavşak ve ulaşım bağlantıları yeniden düzenlenmiş, İzmir’in örnek gösterilecek bir dönüşüm bölgesini üzerinde yükselecek Divan Residence projesinin, çevreye duyarlı mimari yapı, tasarımı ve hizmet anlayışı ile İzmir’in simge yapılarından biri olacağına inancımız sonsuzdur.

Ege mavisini kucaklayarak Tek bir blok olarak yükselecek Divan Residence Lüks kavramına da farklı bir boyut getirecek. İzmir’in olmasa olmazı balkon ihtiyacı için Her dairenin bütün odalarından ulaşım imkanı olan Ege’nin huzur veren maviliğini izleme imkanı sunan tavandan yere kadar tasarlanmış özel kayar mekanizmalı doğrama sistemine sahip balkonları olacak. Yaşam kolaylığı ve konforlu yaşam tarzını bir arada sunan Divan Residence; sosyal tesisler, açık ve kapalı havuzlar, açık ve kapalı otoparklar ile 1+1 den 5+1 e kadar farklı büyüklüklerdeki içerisinde normal, teraslı, dubleks ve loft gibi farklı tiplerde toplam 422 adet residence daire ve4 adet ticari üniteden oluşacak.

İstanbul’da yoğun rekabet olan bölgelerdeki satış stratejimizi uygulayacağız ve Yüksek kaliteyi uygun fiyat ve ödeme koşulları ile sunmayı planlıyoruz.

60 m²’den 522 m²’ye oluşan farklı büyüklüklerdeki Lansmana özel olarak satışa sunulacak ilk etap dairelerin başlangıç fiyatı 2.655.000 Liradan başlayacak. Yine lansmana özel olarak nakitte %15 indirim, kampanya kapsamında banka ve kefilsiz 36 aya varan vade ve aylık yüzde 0,99 faiz oranında fırsatlar sunulacak. Divan Residence projesi için yaklaşık 3 milyar Liralık hasılat öngörüyoruz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz