28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaGündem HaberleriSosyal konut projesinin daire planları belli oldu! İşte görseller!

Sosyal konut projesinin daire planları belli oldu! İşte görseller!

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin daire planları belli oldu. Şimdiden 4 milyon başvuru alan projede, İstanbul Esenler’deki TOKİ konutları model alınacak.

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesine başvurular sürerken, inşa edilecek dairelerin planları belli oldu.

500 bin sosyal konutun bulunacağı projede daireler, İstanbul’da Esenler Belediyesi-TOKİ iş birliğiyle kentsel dönüşüm kapsamında yapılan evler model alınarak inşa edilecek.

Daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bizzat gezerek onay verdiği daireler, hak sahipleri tarafından memnuniyetle karşılanmıştı. Yeni Şafak, Esenler’deki örnek eşyalı ve boş daireleri görüntüledi.

KİŞİ BAŞI 17 M2 YEŞİL ALAN
Yatay mimariyle inşa edilecek konutlar beş katlı. Doğal gaz ve ısı yalıtımın olacağı binaların altında kapalı otopark bulunuyor. Yeşille iç içe projede kişi başına 17 metrekare yeşil alan düşüyor.

Konutlar çocuk oyun alanları, cami, okul ve hastanelere yürüme mesafesinde. Ayrıca büyük bir spor tesisi de bulunuyor.

EBEVEYN BANYOSU VAR
Model kentsel dönüşüm projesindeki 3+1 daireler, 110 ile 125 metrekare arasında değişiyor. Her dairede balkon, banyo, ebeveyn banyosu, alaturka ve alafranga tuvalet bulunuyor. 110 metrekare dairenin 5 metrekare balkonu, 10’ar metrekare iki yatak odası, 23 metrekare salonu ve 16 metrekare ebeveyn odası bulunuyor.

12 metrekare büyüklüğündeki mutfak ise kullanışlı dolapları ile göz dolduruyor. 3+1 daireler ise geniş aileler için ideal görüntü veriyor.

KÜÇÜKLER AMERİKAN MUTFAKLI
Sosyal konut projesinde 2+1 daireler 80 ile 100 metrekare arasında yükselecek. 80 metrekare olanlarda Amerikan mutfak, 100 metrekare olanlarda ise 12 metrekare mutfak olacak. 100 metrekarelik dairede 23 metrekare salon, 6 metrekare balkon, 11 metrekare çocuk odası, 12 metrekare ebeveyn odası var.

Yüzler gülüyor
Tamamlanan TOKİ Esenler Kentsel Dönüşüm Projesi’nde konutlarına yerleşen vatandaşlarla konuştuk. Volkan Çolak, “Çok beklemedik. Pandemi olduğu için 1 yıl geç teslim aldık. Esenler Oruç Reis’ten buraya taşındık. Çünkü binamız çok eskiydi. Artık depreme dayanıklı bir evimiz oldu. Memnunuz” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz