29 Nisan 2024 Pazartesi
Ana SayfaGündem HaberleriTarlabaşı Kentsel Dönüşüm Projesinde Sona Gelindi

Tarlabaşı Kentsel Dönüşüm Projesinde Sona Gelindi

Tarlabaşı’nda 3 bine yakın binanın yenilendiğini açıklayan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Tarlabaşı kentsel dönüşüm projesinde son aşamaya gelindiğini söyledi…

Beyoğlu Belediyesi tarafından yaşama geçirilen kentsel dönüşüm kapsamında ilçede 3 bin bina yenilendi. Konuyla ilgili açıklamada bulunun Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Tarlabaşı’ndaki kentsel dönüşüm projesinde son aşamaya yaklaşıldığını ve rehabilitasyonla birlikte sorunların ortadan kalkacağını söyledi.

Tarlabaşı’nda 3 bine yakın binanın yenilendiğini söyleyen Demircan, “Tarihi binaların önce boyası aşınıyor, sonra sıvası dökülüyor. En son ana taşıyıcı tuğlalar su çekiyor ve tutkal madde gevşiyor. Sonra bir tuğla düşüyor ve bina çöküyor. Tamiratla ayakta kalabilecek binalar var. Bir de müdahaleye ihtiyacı olanlar var. Yeni bir kanun çıkardık. Binaların dış cephelerini olduğu gibi koruyoruz, içten güçlendiriyoruz. Tarlabaşı ve çevresinde 650 yıkılma tehlikesi olan tarihi bina vardı. 300 tanesini kurtardık. Geri de 350 bina var. Bunlar için de teşviklerimiz var. Projeyle eski binalar onarılacak” diye konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz