17 Mayıs 2024 Cuma
Ana SayfaGündem HaberleriTANAP'a 500 Milyon Dolarlık Destek Yolda

TANAP’a 500 Milyon Dolarlık Destek Yolda

Toplam maliyeti 8,6 milyar dolar olan TANAP projesi için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın 500 milyon dolarlık finansman paketinin 18 Ekim’de onaylanması bekleniyor…

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasınca (EBRD), Güney Gaz Koridoru’nun en büyük kısmını oluşturan Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) projesinde kullanılmak üzere, Azerbaycan’a ait Güney Gaz Koridoru AŞ’ye sağlanması planlanan 500 milyon dolarlık finansman paketinin, 18 Ekim’de yapılacak yönetim kurulu toplantısında onaylanması bekleniyor.

Toplam maliyeti 8,6 milyar dolar olan TANAP projesi için daha önce Dünya Bankası’nın 800 milyon dolarlık ve Asya Kalkınma Bankası’nın da 600 milyon dolarlık finansmanı onaylanmıştı.

TANAP için kullanılmak üzere, projede yüzde 58 paya sahip Güney Gaz Koridoru AŞ’ye sağlanması planlanan 500 milyon dolarlık finansman paketinin 18 Ekim’de yapılacak yönetim kurulu toplantısında görüşüleceği ve çoğunluğu Azerbaycan hükümetine ait bu şirketin TANAP için yapacağı toplam yatırımın 5 milyar doları bulacağı kaydedildi.

TANAP’ta, Güney Gaz Koridoru’nun yüzde 58, Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ’nin (BOTAŞ) yüzde 30 ve BP’nin de yüzde 12’lik hissesi bulunuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz