3 Mayıs 2024 Cuma
Ana SayfaGündem HaberleriTaksim AKM'nin Yıkımı İçin Geri Sayım Başladı

Taksim AKM’nin Yıkımı İçin Geri Sayım Başladı

Taksim Atatürk Kültür Merkezi’nde yıkım için geri sayım başladı. Plan değişiklikleri hazırlanan AKM’nin alanı yeni planla 5 bin 794 metrekareden 35 bin 206 metrekareye çıkıyor…

Atatürk Kültür Merkezi’nin yıkımı için geri sayım başladı. Hürriyet’ten Ömer Erbil’in haberine göre AKM ve çevresi için plan değişiklikleri hazır. Maliye ve İBB’ye ait parseller de Kültür Bakanlığı’na devredildi.

1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı’nda AKM ve çevresi ‘Özel Proje Alanı’ ilan edildi. Önce Maliye Hazinesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) ait parseller birleştirildi.

Yeni hazırlanan planla tüm parseller Kültürel Tesis Alanı olarak belirlendi. Gezi Pastanesi’nin bahçesi, dolmuş durakları, katlı otopark ve Libya konsolosluğunun bir kısmı yeni yapılacak AKM’ye dahil ediliyor. Atatürk Kültür Merkezi’nin oturduğu parsel 5 bin 794 metrekareden yeni planla 35 bin 206 metrekareye çıkıyor.

Plan notları şu şekilde;
– Opera, tiyatro, sinema, konser, sergi, konferans, kongre salonları ile kütüphane, müze, sanat galerisi gibi tesisler ile bunlara hizmet edecek kafe, restoran gibi ticari üniteler yer alabilir.
– Konsolosluk arazisinde imar planı hükümleri geçerlidir. Bu alan imar uygulaması ile ruhsatlandırılacak.
– Kültürel tesis alanında yapılaşma koşulları Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’nca belirlenecek.
– Kültür Merkezi projesinin uygulaması kurulca onaylanacak projeler doğrultusunda yapılacak. Planlama alanında her türlü hafriyat, ilgili müze denetiminde yapılacak. Kurul izni olmadan kazı yapılmayacak.
– Plan değişikliği onama sınırı içinde yeraltı ve yerüstünde otopark ile yeraltı toplu taşıma istasyonunun çıkış platformu yapılabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz