25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaGündem HaberleriSürdürülebilir Geleceği Tasarla Yarışması'nın Kazananları Belli Oldu

Sürdürülebilir Geleceği Tasarla Yarışması’nın Kazananları Belli Oldu

Rönesans Sürdürülebilir Geleceği Tasarla Yarışması’nda kazananlar açıklandı. Öğrenciler para ödülünün yanı sıra Rönesans Holding’te staj imkanı da kazandı…

Rönesans Holding’in bu yıl 3. kez gerçekleştirdiği “Sürdürülebilir Geleceği Tasarla” yarışmasının kazananları belli oldu. Üniversite öğrencilerine “sürdürülebilirlik” kültürünün kazandırılması amacıyla gelenekselleştirilen yarışmada kazananlar 6 Nisan’da TED Rönesans Koleji’nde gerçekleştirilen törende açıklandı.

Yarışmada projeler, İTÜ, ODTÜ, Mimar Sinan, Yıldız Teknik, Boğaziçi, Gazi, İnönü ve Gebze Teknik üniversitelerinde görev yapan ve her biri farklı branşlarda uzmanlaşmış akademisyenlerin yer aldığı bir jüri tarafından değerlendirildi.

Yarışmanın mimarlık dalında, birincilik ödülü Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nden Melih Ceylan’ın oldu. İkinciliği Gazi Üniversitesi’nden Ebru Şahin, Emre Taşçı, Furkan Sarı, Ali Behlül Oktut ve Melih Ak’ın oluşturduğu takım, üçüncülüğü Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Talha Girgin ve Hudayberdi Meretgeldiyev’in takım aldı. Mimarlık dalında mansiyon Gazi Üniversitesi’nden Ayten Avincal, Esra Doğan, Şükran Ergun ve Zişan Kulaklı’nın oldu.

Mühendislik dalında birincilik ödülünü Abdullah Gül Üniversitesi’nden Hüseyin İlcan, Merve Sönmez, Banu Başyiğit, Zafer Yılmaz ve İbrahim Halil Çatak’tan oluşan takım kazanırken, ikincilik ödülünü Celal Bayar Üniversitesi’nden Seçkin Gültekin, Denizhan Askan ve Muammer Ögutcen’in takımı, üçüncülük ödülünü Sakarya Üniversitesi’nden Mustafa Genç kazandı. Mühendislik dalında mansiyon ödülünün sahibi Gazi Üniversitesi’nden Ali İhsan Yılmaz, Ahmet Baran Sökmener, Barış Altuntaş, Fatih Hüsrev Yıldız ve Hasan Ali Kırkpınar’ın oluşturduğu takım oldu.

Rönesans Gayrimenkul Yatırım Özel Ödülü’nü ise Mardin Artuklu Üniversitesi’nden Cemal Temel ve Hanse Yalçınkaya kazandı.

Her iki kategoride dereceye giren finalistlerin ayrı ayrı ödüllendirildiği yarışmada, birinci seçilen projeye 20 bin TL, ikinciye 16 bin TL, üçüncüye 14 bin TL para ödülü verildi. Mansiyon ödülü ise 10 bin TL olarak belirlendi. Öğrenciler, para ödülünün yanı sıra Rönesans Holding bünyesinde staj yapma imkanının da sahibi oldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz