5 Mayıs 2024 Pazar
Ana SayfaGündem HaberleriSüleyman Çetinsaya: "Teklif gelirse Katar'da proje yapabiliriz"

Süleyman Çetinsaya: “Teklif gelirse Katar’da proje yapabiliriz”

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya Expo by Turkey fuarında Artaş standında basın mensupları ile bir araya geldi…

Türkiye ve Katar’ın işbirliklerinin çoğalmasını hedefleyen Expo Turkey by Qatar, ilk defa Katar’ın başkenti Doha’da düzenleniyor. Fuarın açılışı bugün yapılan törenle gerçekleşti.

Ziyarete açılan Expo By Turkey fuarı katılımcı firmalarından Artaş İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı, Artaş İnşaat standında basın mensuplarını ağırladı.

Pazar günü gerçekleşen referandum sonrasında sonuç ile birlikte ülke olarak önümüzün açık olduğunu dile getiren Süleyman Çetinsaya, 4 yıldır yabancı yatırımcılara konut satışı yaptıklarını belirtti.

Devlete KDV ve tapu harçları ile ilgili fikirlerini daha önceden sunduklarını belirten Süleyman Çetinsaya; “KDV muafiyetiyle birlikte Türkiye’den ev alımı artacak. Bizim şuan ki hedefimiz Körfez ülkeleri. Bu ülkelerden yatırımcıları Türkiye’de ev sahibi yapmak hepimizin görevi” dedi.

Katarlı ortaklarla talep geldiği takdirde İstanbul’da proje geliştirebileceklerinin altını çizen Çetinsaya: toplam 10 şantiyede çalışmaların devam ettiğini ve bu şantiyelerde toplam 5 bin 500 küsur konutun inşa edildiğini söyledi.

Expo Turkey by Qatar fuarına 8 projeyle katıldıklarını dile getiren Çetinsaya, 2 projelerinin ruhsat aşamasında olduğu için fuarda yer almadığını belirtti.

“Yabancı yatırımcılara 24 günde 8 daire sattık”
24 gün içerisinde Körfez yatırımcılarına 8 adet daire satışı gerçekleştirdiklerinin altını çizen Süleyman Çetinsaya; “Tema İstanbul’da da 70 adet daire yabancılara satıldı. dedi.

Katar’da da konut üretmeyi düşünüyor musunuz sorusu üzerine Çetinsaya; “Burada bize bir teklif gelirse tabi ki yaparız. Ama bizim için öncelik İstanbul.” cevabını verdi.

Yabancılara konut satışında yaşanan suistimallerin önüne geçmek için nasıl bir sistem uygulanması gerektiğinin sorulmasına cevap olarak Süleyman Çetinsaya, konut projesinin satışlarında bir bankanın garantör olması gerektiğini ve satışların sigorta sistemiyle yapılması gerektiğini vurguladı.

Çetinsaya, maketten konut satışlarında henüz bir kontrol ya da yasa olmadığını ancak önümüzdeki yıllarda olacağını belirtti.

Artaş İnşaat’ta müşteri memnuniyetinin iyi olduğunun altını çizen Çetinsaya, dönme hakkını kullanan yatırımcıların toplamda yalnızca 4-5 tane olduğunu, onların da yalnızca ekonomik sebeplerden ötürü dönme hakkını kullandığını söyledi.

“Yabancı yatırımcıya en çok Vadistanbul’dan konut sattık”
Körfez ülkelerinden yatırımcı beklediklerini vurgulayan Çetinsaya; “Yabancı yatırımcıya en çok Vadistanbul’dan konut sattık” dedi.

Merve Akdoğan/Emlakmetrekare.com

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz