17 Mayıs 2024 Cuma
Ana SayfaGündem HaberleriAziz Torun: "Katarlı yatırımcıları Türkiye'ye davet ediyoruz"

Aziz Torun: “Katarlı yatırımcıları Türkiye’ye davet ediyoruz”

Bugün açılan Expo Turkey by Qatar fuarındaki GYODER standında basın mensupları ile bir araya gelen Aziz Torun, Katar Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Muhammed Bin Ahmed Bin Towar Al Kuwari’yi ağırladı..

Katar’ın başkenti Doha’da ilk kez düzenlenen Expo Turkey by Qatar fuarının açılışı gerçekleşti. GYODER Başkanı ve Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, GYODER standında basını ve Katar Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Muhammed Bin Ahmed Bin Towar Al Kuwari’yi ağırladı.

İlk olarak konuşma yapan Katar Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Muhammed Bin Ahmed Bin Towar Al Kuwari, fuarda olmaktan çok mutlu olduklarını ve bu fuarın iki ülkenin kalkınması için de çok önemli olduğunu vurguladı.

“Türkiye’nin ekonomik tecrübeden yararlanmak istiyoruz”
Türkiye’nin çok sevdikleri bir ülke olduğunu söyleyen Muhammed Bin Ahmed Bin Towar Al Kuwari, Türkiye’nin ekonomi anlamında oldukça tecrübeli olduğunu ve Katarlılar olarak bu ekonomik tecrübeden yararlanmak istediklerini belirtti.

Türkiye’nin altyapısının iyi olduğunu vurgulayan Kuwari, Türkiye’de alt yapı kanunlarının oldukça çekici olduğunu ve iki ülke için de büyük fırsatların yer aldığını dile getirdi. Türk-Katar ticaret hacminin 2 yılda bir katlanarak arttığını söyleyen Kuwari; “Katar’ın altyapı projelerinin büyük çoğunluğunda Türk imzası var. Türk firmalarının burada olmasını istiyoruz” dedi.

Gayrimenkul sektörünün Katar’da da en önemli sektörlerden biri olduğunun altını çizen Muhammed Bin Ahmed Bin Towar Al Kuwari, Türkiye ile ilerde çok daha fazla işbirliği içerisinde olmayı temenni ettiklerini söyledi.

Kuwari’den sonra konuşan GYODER Başkanı Aziz Torun, bu fuarın iki ülke için de büyük önem taşıdığını belirtti. Torun, özellikle gayrimenkul sektöründen bahsetmek istediğini dile getirdi.

“Katarlı yatırımcıları Türk misafirperverliği ile Türkiye’ye davet ediyoruz”
Türkiye’nin müteahhitlik sektöründe dünya çapında 2.sırada olduğunu söyleyen Aziz Torun: “Katar’da da Türkler bir çok projeyi üstleniyor. Nasıl ki bizim ülkemizin yer üstü güzellikleri ve tarihi var, Katar’ın da petrol-gaz gibi yer altı güzellikleri var. Ülkemiz gayrimenkul ve turizm gibi sektörlerde çok gelişti. Katarlı yatırımcıları Türk misafirperverliği ile yatırım için Türkiye’ye davet ediyoruz dedi.

Son 10 yıl içerisinde Türkiye’nin büyük gelişme kaydettiğinin altını çizen Aziz Torun, özellikle İstanbul’un Paris, Londra gibi emsalleri ile kıyaslandığında daha avantajlı olduğunu dile getirdi. Aziz Torun; Katar’a ülkemizde yapılan KDV muafiyeti, 1 milyon dolarlık yatırım yapana vatandaşlık hakkı gibi son düzenlemelerle birlikte bir bonusla geldiklerini söyledi.

Bu düzenlemelerle birlikte yeni bir dönemin başladığını vurgulayan Torun: “İnşallah KDV muafiyeti ve vatandaşlık hakkı gibi uygulamaları ilk defa burada konut alanlara uygulamış olacağız. Başta Katar Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Muhammed Bin Ahmed Bin Towar Al Kuwari olmak üzere tüm Katarlıları yatırım için Türkiye’ye davet ediyorum.” dedi.

Merve Akdoğan/Emlakmetrekare.com

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz