5 Mayıs 2024 Pazar
Ana SayfaGündem HaberleriŞırnak Cizre Karayolu Haziran'da Açılıyor

Şırnak Cizre Karayolu Haziran’da Açılıyor

Şırnak ile Cizre arasında 21 yıldır yapımı süren karayolu Haziran ayında hizmete açılıyor…

Şırnak ile Cizre ilçesinin bağlantısını sağlayacak olan ve Kasrik Deresi üzerinde 21 yıldan bu yana yapımı devam eden karayolunun tamamlanması için çalışmalar devam ediyor. Yoğun bir şekilde devam eden yol yapım çalışmasında 38 kamyon, 12 ekskavatör, 4 lastikli kepçe, 1 dozer, 2 greyder, 2 silindir, 1 delici rok ve 1 kepçe kullanılıyor, 110 personel görev yapıyor.

Tünellere şehitlerin adı verildi
PKK terör örgütü mensuplarının geçiş güzergâhı olan Cudi Dağı’ndaki yol yapım şantiyesi ise inşaat sürecinde birçok kez teröristlerin saldırısına uğradı. Şantiyeye saldırarak yol yapımını engellemeye çalışan PKK’lı teröristler, buradaki iş makinelerini de ateşe verdi. Saldırılara rağmen devam eden çalışmalarda, Çağlayan mevkiinde başlayan ve İkizce köyü yakınlarında son bulan biri 700, diğeri 800 metre uzunluğunda iki tünel ve 360 metre uzunluğunda bir viyadük yapılıyor. Cudi Dağı’nın altından geçen karayolunun güvenliğini sağlarken, 1 Ekim 2017’de PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Jandarma Yüzbaşı Mustafa Erdal ve Güvenlik Korucusu Dündar Page’nin isimleri de güvenliğini sağladıkları tünellere verildi. Başbakan Binali Yıldırım’ın talimatı ile şehitler Erdal ve Page’nin isimlerinin yazılı bulunduğu tabelalar, Cudi Dağı altından geçen tünellerin girişine asıldı.

Akdeniz, İran ve Azerbaycan’a bağlanacak
Yolun trafiğe açılması ile birlikte Şırnak ve Cizre arasındaki uzaklık 45 kilometreden, 37 kilometreye, seyahat süresi ise 45 dakikadan 15 dakikaya düşecek. Daha güvenli olacak yolun tamamlanması ile standartlara uymayan eski yola göre kaza oranlarının da en aza inmesi hedefleniyor. Öte yandan, Şırnak-Cizre ve Şırnak-Van yollarının bitirilmesi ile birlikte Karadeniz Bölgesi, Irak ve Suriye sınırına; Akdeniz Bölgesi de İran ve Azerbaycan’a bağlanacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz