27 Temmuz 2024 Cumartesi
Ana SayfaGündem HaberleriŞile'ye Villa Tarzında Hastane Geliyor

Şile’ye Villa Tarzında Hastane Geliyor

Şile’nin turizm açısından daha çok gelişmesi için planladığı projeleri açıklayan İBB Başkanı Kadir Topbaş, Şile’de sağlık turizmi için villa tarzı hastane düşündüğünü söyledi…

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Şile’de görev alan muhtarlar, STK temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya geldi. Topbaş, Şile’nin turizm açısından daha çok gelişmesi için yapmayı planladığı projelerini açıkladı.

Şile’ye yel değirmenleri yapmaya başladıklarını söyleyen Topbaş, çalışmalar bittikten sonraki hayal ve idealini şu şekilde ifade etti; “Bu taş değirmenlerde genetiğiyle oynanmış buğdayların değirmende çekilerek un haline getirilecek. Sanayi sistemi metal değirmenlerin silindirinden un olmak için geçen buğday, silindirler ısındığı için besin değerini bozuyor diyorlar. Taş değirmenler bunun için makbul ısınmaz. Bizde burada yapalım, çekelim ve öyle bir şeyler yapalım ki bir taş fırın olsun yanında gelelim basının önünde bunu İstanbul’a anlatalım. Orada kahvaltı salonları yaptıralım, köylerden yumurtalar, tereyağlar gelsin. İstanbullular buruya akın akın gelsinler, burada doğayı görsünler”

Şile’deki sağlık turizmini de geliştirmek için proje olduğunu söyleyen Başkan Topbaş, villalar tarzında hastaneler düşündüğünü açıkladı. Topbaş, “Yurt dışından gelen hastaların kendisi bir odada tedavi görürken, çocukları ise başka bir odada kalıp şehri geziyorlar. Bir mimar olarak bunu düşündüm ve dünyanın hiçbir yerinden böyle bir çalışma yok. Buraya ailesiyle gelecek, tedavi olurken tatilini yapacak. Böylece farklı bir sağlık turizm merkezi olacak. 200-300’lük bir yer yapılabilirse biz bununla ilgili yatırımcı getiririz. Bu çok önemli bir gelişmeyi sağlar ve bir merkez haline gelir. Çünkü şöyle söyleniyor, tedavinin yüzde 50’si moral ve tevekkül’dür” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz