29 Nisan 2024 Pazartesi
Ana SayfaGündem HaberleriSefaköy-Beylikdüzü metrosu için düğmeye basıldı!

Sefaköy-Beylikdüzü metrosu için düğmeye basıldı!

Sefaköy Beylikdüzü Raylı Toplu Taşıma Sistemi projesi ile ilgili olarak ÇED süreci başladı

Bütün büyük metropollerde çok defa karşılaşıldığı gibi İstanbul’da da, süratle artan nüfus karşısında yerüstü ulaşımı, artan talebi karşılayamaz hale geldi. İBB bu sebeple İstanbul’da her yere metro projesi yapımı için atağa devam ediyor.

İstanbul Avrupa yakası Sefaköy-Beylikdüzü arasına yapılması planlanan Raylı Toplu Taşıma Sistemi projesi ile ilgili olarak ÇED süreci başladı.

Sefaköy metro durağı ile başlayan hat Tüyap durağı ile son bulacak. Toplam uzunluğu 15 külometre olacak olan sistemde 10 adet istasyon bulunuyor.


Sefaköy Beylikdüzü metrosu nereden geçecek?

Sefaköy – Beylikdüzü Raylı Toplu TaĢıma Sisteminin ilk istasyonu, Cennet İstasyonu olacak. D-100 boyunca devam eden hat ikinci istasyon olan Reşitpaşa ya geliyor. Arada kalan bölgede yoğun bir yerleşim olmadığından istasyon yapılmayacak. Reşitpaşa’dan sonra kuzeybatıya yönelen hat yoğun istasyonlardan biri olan Avcılar İstasyonu’na geliyor. Tekrar D-100 boyu devam eden hat Cihangir İstasyonu’ndan geçerek kuzeybatıdaki Mustafa Kemal istasyonuna varacak. Ambarlı İstasyonundan da geçen hat yeniden D-100‟e yönelip sırasıyla Yakuplu, Beylikdüzü ve Yıldırım Beyazıt istasyonlarından geçip son istasyon olan Tüyap İstasyonu’na gidecek.


İşte o ilan;

İSTANBUL ili KÜÇÜKÇEKMECE, AVCILARBEYLIKDÜZÜ, ilçesi Sefaköy Tüyap Arası E-5 Güzergahı mevkiindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafıdan yapılması planlanan Sefaköy Beylikdüzü Raylı Toplu Taşıma Sistemi projesi ile ilgili olarak İSTANBUL Valiliğimize sunulan dosyayı P.T.D. Dosyası Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği’nin 17. maddesi doğrultusunda incelenmiş ve uygun bulunmuş olup, projeye ilişkin ÇED Süreci başlamıştır. İlgililere ve kamuoyuna duyurulur.

Melek GÜNER AKMAN/Emlakmetrekare

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz