6 Mayıs 2024 Pazartesi
Ana SayfaGündem HaberleriSarphan Finans Park Projesini Yapan Şirket İflas Etti

Sarphan Finans Park Projesini Yapan Şirket İflas Etti

Ataşehir’de Sarphan Finans Park projesini hayata geçiren Yeni Sarp İnşaat’ın iflasına karar verildi…

İstanbul Ataşehir’de İstanbul Finans Merkezi’nin yanı başında hayata geçirilen 833 birimlik Sarphan Finans Park projesi Emlak Konut GYO işbirliğinde Alaaddin-İhsan Akar kardeşlere ait Yeni Sarp İnşaat-Öz Akar Adi Ortaklığı üstlenmişti.

Geçtiğimiz yılbaşında iflas erteleme başvurusu yapan Yeni Sarp İnşaat’a İstanbul Anadolu 1. Ticaret Mahkemesi iflas kararı verdi.

Hürriyet’ten Dinçer Gökçen’in haberine göre iflas kararıyla birlikte iflas erteleme tedbirlerinin kaldırıldığı şirketin tasfiyesi için dosya, İstanbul Anadolu 3. İcra İflas Müdürlüğüne gönderildi. Çok sayıda şirket ve kurumun alacaklı konumda olduğu dosyada İflas İdaresi, şirkete ait varlıkların satışı ile borçların ödemesini yapacak.

En yüksek bloğu 54 katlı olmak üzere 3 bloktan meydana gelen Sarphan Finans Park projesi 833 bağımsız birimden meydana geliyor. İnşaatı yüzde 98 oranında tamamlanan Sarphan Finans Park projesinde 20 katlı bir otel ve helikopter pisti bulunuyor. Projede yer alan gayrimenkullerin fiyatları 800 bin TL’den başlangıç gösteriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz