19 Mayıs 2024 Pazar
Ana SayfaDiğerMagazin HaberleriErsin Özince neden istifa etti? Ersin Özince kimdir?

Ersin Özince neden istifa etti? Ersin Özince kimdir?

Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince neden istifa etti? Ersin Özince kimdir?

5 Nisan akşamı (dün akşam) KAP’a yapılan açıklamaya göre, Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Şişecam, Yönetim kurulu başkanlığına yeni bir isim belirlenene kadar Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Kırman vekalet edildiğini bildirdi.

Ersin Özince, 4 Nisan 2017 tarihi itibarıyla Şişecam Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden ayrılmış oldu.

Ersin Özince neden istifa etti?
Ersin Özince’nin neden istifa ettiği henüz bilinmiyor.

Ersin Özince kimdir?
1953 yılında Balıkesir Havran’da dünyaya gelen Ersin Özince, üniversite eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi İdari İlimler Fakültesi, İşletme Bölümü’nde tamamlamıştır.

Kariyerine 1976 yılında İş Bankası Teftiş Kurulu Başkanlığında Müfettiş Yardımcısı olarak adım atan Ersin Özince, 1994 yılına kadar İş Bankası’nda çeşitli birimler yöneticilik yapmıştır.

1994 senesinde İş Bankası Genel Müdür Yardımcılığı görevine atanan Ersin Özince, 1998 yılında Türkiye İş Bankası’nın 15. genel müdürü oldu.

Ersin Özince, aynı zamanda Türkiye İş Bankası’nın en büyük iştiraki olan Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş.’nin de (ŞİŞECAM) Yönetim Kurulu Başkanı olmuştur.

31 Mart 2011 ve 28 Mart 2014 tarihlerinde İş Bankası’nda Yönetim Kurulu Üyeliği yapan Ersin Özince, 1 Nisan 2011 tarihinden itibaren İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine getirilmiştir.

Halen İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı olan Ersin Özince, Mayıs 2002-Nisan 2011 tarihleri arasında Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenmiştir.

İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyesi olan Ersin Özince, evli ve 2 çocuk babasıdır. Özince, Harvard Business School’da 3 aylık üst düzey yöneticilik eğitimi almıştır.

Türkiye İş Bankası A.Ş. Mensupları Munzam Sosyal Güvenlik ve Yardımlaşma Sandığı Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı da olan Ersin Özince, 4 Nisan 2017 tarihi itibarıyla Şişecam Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden kendi isteğiyle istifa etmiştir.

Haber Merkezi

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz