27 Temmuz 2024 Cumartesi
Ana SayfaGündem HaberleriŞantiyelere Filipinler ve Vietnam'dan işçiler geliyor

Şantiyelere Filipinler ve Vietnam’dan işçiler geliyor

Gayrimenkul sektörünün çatı kuruluşu GYODER, Ankara Gayrimenkul Zirvesi’ni düzenledi. Zirvede sektördeki eleman sorunu öne çıktı.

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Türk müteahhitlerinin 136 ülkede iş yaptığını belirterek, “Ama eleman sorunu yaşıyoruz. İşçi, kalfa, operatör vs. bulamıyoruz. Vietnam ve Filipinler’den insan getirmeye başladık şantiyelere” dedi.

ÜRETİMİ ETKİLİYOR

Senede 3 milyon gencin üniversiteye başladığını kaydeden Eren, “Eksi puan alanları üniversiteye alıyoruz. ‘Önümüzdeki yıllarda ne tür istihdam olmalı’ diye bakmadan herkesi üniversitelere yönlendiriyoruz” diye konuştu. Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran da “208 üniversitemiz var ama ihtiyaç belki 50-60. Bizler çocuklarımızı üniversite okumaları için zorluyoruz ama şu an eleman bulamıyoruz. Bir an önce bu sorunun çözülmesi gerekir. Bu sorun üretimi de etkiliyor” dedi.

EKONOMİYE KATMADEĞER

GYODER’in 25’inci yılının da kutlandığı zirvenin açılış konuşmasını yapan GYODER Başkanı Neşecan Çekici, yaklaşık 2 milyon kişiye istihdam sağlayan, 300’den fazla alt sektörü destekleyen ve ekonomiye katma değer sunan gayrimenkul endüstrisinin ülkemizin modernleşme sürecinde önemli bir rol oynadığına dikkat çekti. SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül ise GYO ve GYF modellerinin özellikle son yıllarda daha çok ilgi gördüğünün altını çizdi.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz