28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaGündem HaberleriSakarya'ya Millet Bahçesi geliyor!

Sakarya’ya Millet Bahçesi geliyor!

ÜLKE genelinde eski stat alanlarının yeşil alana dönüşünde önemli bir gelişme yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya’da eski stat alanının millet bahçesi olacağını duyurdu.

27 dönümlük alan geçen yıl TOKİ tarafından ihaleyle Şen Piliç Onursal Başkanı Haşim Gürdamar’ın kurduğu gayrimenkul firması PD tarafından 80 milyon TL bedelle satın alınmıştı. Şimdi bu satış iptal olacak. TOKİ firmaya başka alan göstererek bu alanı millet bahçesine dönüştürecek.

Yeni bir millet bahçesi yapılacağını kaydeden Erdoğan , “Eski stadyumun bulunduğu alanı alan arkadaşımızla gerek Belediye Başkanımız gerek TOKİ Başkanımız görüştü. Onlara başka yerden arazi vereceğiz. Eski stadın yerine ‘Millet Bahçesi’ yapıyoruz. İngiltere’nin Hyde Park’ı varsa Sakarya’nın Millet Bahçesi olacak. Beton ağırlıklı değil, yeşil ağırlıklı muhteşem bir projeyi hemen süratle başlatalım” dedi.

Böylece Bursa, Eskişehir, Trabzon, Gaziantep, Konya, Samsun ve Ordu’da eski statların bulunduğu alanlar, “Millet Bahçesi”ne dönüştürülecek.

ARSA SAHİBİ KONUŞTU
Arsayı satın alan Şen Piliç’in yetkilileri de konu ile ilgili şunları söyledi: “TOKİ, stat arazisi için ihaleye çıktığında bir tek biz talip olmuştuk. Şen Piliç olarak operasyonlarımızı Sakarya’da yürütüyoruz. Bu araziye Sakarya’ya değer katacak bir proje yapmayı planlıyorduk. Şehre sembol olacak bir proje yapılabilir mi diye düşünüyorduk. Şimdi bu arazinin şehir parkı olarak değerlendirilecek olması bizi de memnun etti. Böyle bir park yapılması şehirde yaşayanların hayat kalitesine katkıda bulunur. TOKİ’nin de bizi orada herhangi bir mağduriyete uğratmayacağından eminiz.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz