14 Mayıs 2024 Salı
Ana SayfaGündem HaberleriRobert Varon: İnşaat maliyetleri artışı konut fiyatlarına yansımadı!

Robert Varon: İnşaat maliyetleri artışı konut fiyatlarına yansımadı!

Mar Yapı İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Robert Varon katıldığı bir televizyon programında markalı konut projelerinde satışları değerlendirdi…

Mar Yapı İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Robert Varon katıldığı bir televizyon programında markalı konut projelerinde şuandaki satışı değerlendirdi.

Varon Türkiye’de rekabetin çok yoğun olduğunu dile getirerek, ‘Türkiye’de çok güçlü inşaat firmaları var. Yabancı yatırımcı Türkiye’ye geldiğinde akıllı bina ve benzeri gibi özellikler arıyor. Şimdi çok rekabetin olduğu bir dönem ve bu dönemde farklılıklar yapmak lazım’ dedi.

‘Yabancı yatırımcıda gelir beklentisi oluşuyor’

Yabancı yatırımcı bazen kendini daha güvende hissetmek istiyor. Markanın değerini görmek gerekiyor. Gelir getiren bir mülk yaratmak gerekiyor. Yabancı yatırımcının gelir beklentisi de oluşuyor. Biz işlemelerle gelir getiren bir model yaratıyoruz.

‘Arsa fiyatları çok yüksek’

Arsa fiyatlarının da çok yüksek olduğunu dile getiren Varon, ‘Arsa fiyatlarında da her hangi bir düşüş yok. Ve dolar bazında satılıyor. Biz çok güzel dönemler de yaşadık. Gayrimenkul sektöründe hep böyle dönemler olur. Biz ne yaparsak sattığımız bir dönemi geride bıraktık. Türk insanı gayrimenkul almayı seviyor.’ dedi.

‘İnşaat maaliyetleri artışı konut fiyatlarına yansımadı’

İnşaat maaliyetlerinin arttığını söyleyen Varon, ‘Ama bu konut fiyatlarına yansımadı. Kimse konut fiyatlarını indirmekte istemiyor. Konut kredilerinin artması zaten başlı başına bir problem. Bu sorunu nasıl aşabiliriz diye düşünmemiz lazım. Arsa sahiplerinin bu dönemlerde daha gerçekçi olması gerekiyor’ dedi.

Melek GÜNER AKMAN/Emlakmetrekare.com

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz