21 Mayıs 2024 Salı
Ana SayfaGündem HaberleriProf. Dr. Gürsel Öngören kimdir?

Prof. Dr. Gürsel Öngören kimdir?

GYODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan Prof Dr Gürsel Öngören kimdir?

Sakarya Kocaeli’de dünyaya ge3len Gürsel Öngören, İstanbul Davutpaşa Lisesi ve Sakarya Sapanca Lisesi’nden mezun olmuştur. Öngören, üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamlamıştır.

1985 yılında avukatlık yapmaya başlayan Gürsel Öngören, aynı yıl İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinin Yönetim Bilimleri Ana Bilim Dalında İdare Hukuku asistanı olmuştur.

1987’de İstanbul Üniversitesi’nde Kamu Yönetimi Bilim Dalında yüksek lisans yapan Gürsel Öngören, 1989’da da doktora programını tamamlamıştır.

Yüksek Lisans tezini “Kamulaştırma ve Kamulaştırma Kanununda Süreler” ve doktora tezini “İl Özel İdareleri” konusunda yapan Gürsel Öngören, Ekim 1990 tarihinde Doçentlik sınavımı tamamlayarak, Yüksek Öğrenim Kurumundan doçentlik unvanı ve yetkisini almıştır.

1996 yılına kadar İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde İdare Hukuku Doçenti olarak görev yapan Gürsel Öngören, aynı yıl Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi İdare Hukuku Ana Bilim Dalına Profesör olarak atanmıştır.

Gürsel Öngören, 2004 yılından itibaren İstanbul Ticaret Üniversitesi Hukuk Fakültesi, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi, Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesinde ve İstanbul Aydın Üniversitesi Hukuk Fakültesinde İdare Hukuku ve Kitle İletişim Hukuku alanında çeşitli dersler vermiştir.

Halen Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesinde İdare Hukuku bilim dalında öğretim üyeliği yapan Gürsel Öngören, Kentsel Dönüşüm ve İmar Hukuku Derneği Başkanı’dır.

GYODER Başkan Yardımcısı da olan Gürsel Öngören, Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanlığı görevini de yürütmektedir. Öngören, 2011 yılında yeminli mali müşavirlik yetkisi almıştır.

Öngören Hukuk Bürosu Kurucu Ortağı olan Gürsel Öngören, kentsel dönüşüm alanında uzmandır.

Haber Merkezi

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz