17 Mayıs 2024 Cuma
Ana SayfaGündem HaberleriGYODER'den Basında Çıkan Haberlere Düzeltme Geldi

GYODER’den Basında Çıkan Haberlere Düzeltme Geldi

GYODER Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Gürsel Öngören’in basın toplantısında anlattığı kiralık sosyal konut çalışmalarıyla ilgili açıklamalara GYODER’den düzeltme geldi…

GYODER’in 20 Haziran basın toplantısında sorulan sorular üzerine gündeme kiralık sosyal konut ile ilgili yapılan açıklamalar için düzeltme yapıldı.

GYODER’den gelen açıklamada;
“Derneğimiz Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Gürsel Öngören tarafından İngiltere örneği verilerek anlatılan ‘düşük gelir sahiplerine ve dezavantajlı sosyal gruplara yönelik kiralık sosyal konut ihtiyacı’ açısından, proje çalışma ve raporlamasının yanlışlıkla Kalkınma Bakanlığı tarafından yapıldığı belirtilmiştir. Bazı basın organlarında da kendi insiyatifleriyle TOKİ’nin elindeki konutlardan bu ihtiyacın sağlanacağı haberleri çıkmıştır.

Bu konu Dünya Bankası çalışmaları doğrultusunda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın bir ön çalışması ve raporlaması olduğundan ilgili açıklamayı düzeltiriz. Konunun Kalkınma Bakanlığı ve TOKİ ile bir ilgisi yoktur.

İlgili bakanlıklar, TOKİ ve kamuoyu nezdinde yanlış anlamaların önlenmesi adına açıklamayı düzeltir, bilgilerinize saygılarımızla sunarız” denildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz