7 Mayıs 2024 Salı
Ana SayfaGündem HaberleriPiyalepaşa İstanbul'da yaşam başladı!

Piyalepaşa İstanbul’da yaşam başladı!

Polat markasının deneyimi ile Beyoğlu Piyalepaşa’da kentsel dönüşüm projesi olarak hayata geçirilen Piyalepaşa İstanbul’da yaşam başladı…

Polat markasının deneyimi ile Beyoğlu Piyalepaşa’da 4 milyat TL’lik yatırımlı kentsel dönüşüm projesi olarak hayata geçirilen Piyalepaşa İstanbul projesi için bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat ve Piyalepaşa Gayrimenkul Genel Müdürü Kaan Yücel katıldı.

Piyalepaşa İstanbul’da yaşam başladı. 500 bin metrekareye yakın inşaatın olduğu proje 82 bin metrekare arsa alanı üzerinde inşa ediliyor. Projenin yüzde 50’si tamamlanmış vaziyette. Satışların yüzde 60’a yakını tamamlanmış vaziyette. Alışveris sokağı ile ilgili görüşmelerin başladığı projede bir çok sosyal alan da olacak.

Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat toplantıda yaptığı değerlendirmede Piyalepaşa prjesi ile ilgili bilgiler vererek şunları söyledi; ‘Piyalepaşa zor bir proje. 250’den fazla binayı yıktık. Piyalepaşa zor bir döneme geldi. Gayrimenkul sektörünün yara aldığı bir döneme denk geldik. Önüne gelen herkesin inşaat yaptığı bir döneme denk geldik. Bir standart, ön yeterlilik ve belge olması gerekir. İnşaat yapma konusu önemli bir konu. İnsanlar bizlere güvenerek bu binalarda yaşıyorlar. Ev almak isteyen lokasyona ve fiyata bakıyor genelde. Hayatım boyunca bana ev satışlarında güvenlikle ilgili hiç kimse hiç birşey sormadı. Bu çok üzücü bir olay. İstanbul’da binaların çoğunda temel yok. Biz bu projede yaşadıklarımızı zaman zaman Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderdik örnek teşkil etsin diye’

‘Sene sonuna kadar 500 daireyi teslim etmiş oluruz’

Polat, ‘Şuana kadar 220 daireyi teslim ettik. Sene sonuna kadar toplamda 450-500 daireyi teslim etmiş olmayı planlıyoruz. Diğer etabı da 2020 yılının sonuna kadar bitirmek istiyoruz’ açıklamasını yaptı.

‘Türkiye genelinde nakit akış problemi var’

Polat, ‘Türkiye genelinde nakit akış problemi var. Finansman konusunda devletin öncelikli olarak inşaat sektörüne destek vermesi lazım Çünkü bu bir lokomotif sektör. 200’e yakın sektörü ilgilendiriyor. Devlet büyüklerimiz de bunun farkında ve büyük bir çözüm üretmek üzereler diye düşünüyorum. Emlak Bankasının bu aşamada doğru bir iş olduğunu düşünüyorum. Emlak Bankası yararlı işler yapacaktır diye düşünüyorum’ açıklamasını yaptı.

 

‘Şimdilik sadece elimizdeki işleri bitirmek istiyoruz’

Polat, ‘Taşeron firmaların sıkıntıları oluyor. Böyle olunca da o projede sıkıntı oluyor. Arsa fiyatları Türkiye değerlerinin çok üstündeydi. Yeni projeye başlama konusunda gayrimenkul firmalarının büyük çoğu istekli değil. Bize de zaman zaman teklifler geliyor.  Ama biz şuan ancak elimizdeki işleri bitirmek istiyoruz’ açıklamasını yaptı.

 

‘Konut yatırımı her zaman en kazandıran yatırım aracı oldu’

Eylül ayı bu yılın en fazla konut satışı yapıldı ay. Her zaman krizlerden çıkışta konut yatırımı en fazla değer kazandıran yatırım olmuştur. Konut fiyatları şuan dip seviyede. Yatırdığım paradan kazancım olsun diyorsanız konut almak en mantıklı yatırımdır.

‘Metrekaresi 16 bin TL’den başlıyor’

760 konut, 190 rezidansın yer aldığı projede konutların metrekare satış fşyatı 16 bin TL’den başlıyor. Proje kentsel dönüşüm projesi olması sebebiyle fiyatlarda KDV yüzde 1. Piyalepaşa projesinde 36 aya kadar 0 faiz sistemi ile ev alabiliyorsunuz Projede banka kredisi kullanmak isteyenler de 60 aya kadar yüzde 0,98 faiz oranı ile anlaşmalı bankalardan ödeme yapabiliyor. Projede farklı ödeme seçenekleri de bulunuyor.

 

‘Güvenilir firma en önemli konu’

Kaan Yücel satışlarla ilgili müşteriyi ikna etmenin zorluklarından bahsederek satışla ilgili olarak müşterilerin diğer başka projelerle karşılaştırma yaptığını ve bunun yapılmaması gerektiğini bildirdi. Herkesin yatırım yaptığı iş ve bütçesi farklı olduğunu önemli olan güvenilir firmalarla iş yapılması gerektiğinin altını çizdi. Yücel yatırımcının çok dikkatli olması gerektiğini belirtti.

Melek GÜNER AKMAN/Emlakmetrekare.com

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz