19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaGündem HaberleriPekerler’den İzmir’e 2.2 milyarlık proje

Pekerler’den İzmir’e 2.2 milyarlık proje

Emlak Konut’un İzmir Konak 2. etap ihalesini kazanan iş ortaklığının Yönetim Kurulu Üyesi Peker, “Merkezde erişilebilir bir yaşam ortamı oluşturmayı hedefliyoruz” dedi

 

Kurulduğu günden bu yana pek çok alt yapı ve üst yapı projesine imza atan Pekerler İnşaat, yapımını gerçekleştirdiği konut, alışveriş merkezleri, hastaneler, üniversite kampüsleri, eğitim spor kompleksleri ve otoyollar olmak üzere bitirdiği işlerle Türk inşaat sektöründe önemli bir yer edindi. Pekerler, son olarak Emlak Konut GYO tarafından yapılan İzmir Konak 2. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı ihalesini, 726 milyon TL’lik şirket payı teklifiyle Pekintaş Yapı-Burakcan İnşaat İş Ortaklığı ile kazandı.
Toplam arsa alanı 78 bin 558 metrekare, yaklaşık değeri 2 milyar 200 milyon TL olan proje İzmir’in yakın zamanlardaki en kapsamlı yatırımlarından biri olacak. Grup bünyesinde faaliyet gösteren Pekintaş Yapı-Burakcan İnşaat İş Ortaklığı’nın Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Peker, “Bu proje ferahlığı, yeşil alanları, aile yaşamını kolaylaştırıcı ve zenginleştirici, güvenli çevresi ve özel tesisleri ile İzmirliler’in özlediği ve merkezde eşi bulunmayan erişilebilir bir konut ve yaşam ortamı oluşturmayı hedefliyor” diye konuştu.
Alsancak’ın yeni uzantısı olacak alan, aynı zamanda Bayraklı ve Bornova’ya da yakın konumda, Halkapınar metro istasyonu ve Alsancak Garı’na yürüme mesafesinde bulunuyor.
Projenin yakınında yer alan Konak Tramvay hattının Ekim 2017’de hizmete açılması, ayrıca Alsancak’ın popüler alışveriş cadde ve sokaklarının yaya bağlantısı ile bu yeni merkezle bütünleşmesi bekleniyor. Yeşil alanlarıyla öne çıkacak ve 24 dönümle İzmir’in en büyük şehir parkına ev sahipliği yapacak projede, dinlence, spor ve rekreasyona yönelik 3 ayrı park alanı düzenlenecek.
Konut ve yaşam alanlarının yanı başındaki yürüyüş alanlarını, zengin günlük alışveriş imkanları, kafe, restoran ve ‘konsept store’ tarzı yaratıcı birimlerle renklendirecek. Ayrıca, proje kapsamında, yaşam alanının yanı başında özel bir eğitim tesisi alanı yer alacak. Tüm İzmirli’lere ve geniş bir bölgeye ev sahipliği yapması hedeflenen kültür merkezi, uluslararası oteli, toplantı ve etkinlik alanları, sanat ve performans mekanları ile kentin yeni çekim merkezi olmaya aday.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz