29 Nisan 2024 Pazartesi
Ana SayfaGündem HaberleriPANA YAPI FİKİRTEPE BROOKLYN DREAM PROJESİNDE VATANDAŞ KENTSEL DÖNÜŞÜM MAĞDURU OLDU!

PANA YAPI FİKİRTEPE BROOKLYN DREAM PROJESİNDE VATANDAŞ KENTSEL DÖNÜŞÜM MAĞDURU OLDU!

Fikirtepe’de yaklaşık 1000 aile kentsel dönüşüm mağduru oldu. Şimdi de Pana Yapı Fikirtepe Brooklyn Dream projesi finans yetersizliğinden durdu…

Pana Yapı Fikirtepe Brooklyn Dream projesi finans yetersizliğinden durdu. Hürriyet Gazetesi’nden Gülistan Alagöz’ün haberine göre 6 yıl önce dönüşümün başladığı ilçede teslim edilen işler de var, ağır işleyenler de ve hatta yarım kalanlar da.

İnşaat finans yetersizliğinden durdu

Bölgenin en son mağdur kitlesi ise Pana Yapı ile anlaşanlar oldu. Hak sahipleri 2011’de anlaşma yaptı, 2016’da evlerini boşalttı. Eski evler yıkıldı, yenisi beklenirken şantiyede işler durdu. Firmadan kira yardımı da alamayan hak sahipleri mağdur oldu. Üstelik hak sahiplerinin yanı sıra projeden ev alan tüketicilerin de hayalleri yarım kaldı. Yaklaşık 1000 aile, dizi film sektöründen sonra inşaat sektörüne giren Pana Yapı’nın işleri yoluna sokmasını bekliyor.

‘Bankalar konut sektörüne 1 kuruş destek vermiyor’

Pana Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mahir Şaşmaz konu ile ilgili açıklama yaptı. Şaşmaz, “Yönetim Kurulu Başkanımız Raci Şaşmaz Fikirtepe’ye konut yatırımı yapmaya geldi, sonra projeye ortak oldu ve bazı sebepler yüzünden iş bizim üzerimize kaldı. Aslında sorun bizim şirketimiz özelinde yaşanmıyor. Fikirtepe, hatta tüm inşaat sektöründe yaşanıyor. Bankalar inşaat sektörüne 1 kuruş finansman sağlamıyor. Bu işlerin öz sermaye ile bitmesi de mümkün değil. 3 aydır 1 ev satmadık. Satışlar yavaşlamadı, kesildi. Biz de mali sıkıntılar nedeniyle işlerimizi yavaşlattık. Kamudan destek bekliyoruz. Burası dönüşüm alanı ama devlet Fikirtepe’de vatandaşa kira yardımı yapmıyor, firmaların da harç KDV muafiyeti yok. Bu konuda bize destek olmalarını bekliyoruz. Söz verdik, işlerimizi tamamlamak istiyoruz” dedi. Fikirtepe’de projeleri satın aldıkları Selimoğlu markası ile yaptıklarını belirten Şaşmaz, bir projenin bittiğini, bir diğer projede Katarlı ortak sayesinde sorun olmadığını, 2 projelerinde ise işlerin yavaşladığını dile getirdi. Şaşmaz, tüm bu projeler dışında farklı yapı adalarında ortaklıkları da olduğunu ekledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz