3 Mayıs 2024 Cuma
Ana SayfaGündem HaberleriÖzen Kuzu'dan KDV Muafiyeti Açıklaması

Özen Kuzu’dan KDV Muafiyeti Açıklaması

Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, yabancıya konut ve işyerindeki KDV muafiyeti ve bu gayrimenkullerin bir yıl satılmaması şartı ile ilgili görüşlerini bildirdi…

Geçtiğimiz günlerde yabancı yatırımcılara konut ve işyeri satışında KDV muafiyeti getirilmişti. KDV muafiyeti çalışma ya da oturma izni alarak 6 aydan daha fazla yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlara da getirildi. Bu kapsamda ilk konutunu ya da işyerini alan gurbetçiler KDV ödemeyecek.

Bu karar ile birlikte Türkiye’den KDV istinası ile konut alanlara bu gayrimenkuler bir yıl süre ile satmama şartı getirildi. Bu konut ve işyerlerinin satılması durumunda zamanında alınmayan KDV tahsil edilecek.

Konuyla ilgili görüşlerini bildiren Özen Kuzu, “Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarına tanınan KDV muafiyeti, sektörümüze ve ekonomimize katkı sağlayacaktır. Gurbetçiler, satış bedelini döviz ile ödemeleri şartıyla, Türkiye’de yer alan işyeri veya konutta KDV ödemeyecekler.Böylelikle, ülkemize döviz girdisi sağlanacak. Söz konusu gelişme ile yabancıların yanı sıra gurbetçilerin de Türkiye’de yatırım yapmaları desteklenecek. Daha ziyade yaz aylarında Türkiye’ye dönen gurbetçilerin şimdiden yatırım yapmaya başlayacaklarını düşünüyorum. Hazırlanan KDV indirimlerinin, konut ve işyerlerinin yanı sıra diğer tüm birimleri kapsamasıyla satışların daha fazla olacağı da bir gerçek. KDV istisnasından yararlanarak Türkiye’de konut veya işyeri satın alanların bu gayrimenkullerini bir yıl satamayacak olması da doğru bir karar. Alınan konut ve işyerlerinin bir yıl içerisinde satılması halinde, zamanında alınmayan vergi o zaman tahsil edilecek” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz