26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaGündem HaberleriOrdu Şehir Hastanesi Nereye Yapılacak?

Ordu Şehir Hastanesi Nereye Yapılacak?

800 yataklı Ordu Şehir Hastanesi nereye yapılacak? Hastanenin Botanik Parkın yerine yapılacağı iddiası çevreciler tarafından tepki gördü…

Daha önce 400 yataklı devlet hastanesi projesi iptal edilen Ordu’ya 800 yataklı şehir hastanesi müjdesi verilmişti. Kamu özel işbirliğinde hayata geçirilecek olan Ordu Şehir Hastanesi nereye yapılacak?

Sağlık Bakanı Recep Akdağ daha önce yaptığı açıklamada “Eğitim ve Eğitim Araştırma Hastanesi olsun. Biz Ordu’da hep böyle bir hastane hayal ettik. Ama başka problemlerimiz vardı. Bu sefer üniversitemizle işbirliği yapınca üniversitede 75 dönüm arsa temin edebildik. Böylece 800 yataklı bir şehir hastanesi yapma imkanımız doğdu. Çalışmalara başladık. Şu andaki Ordu Devlet Hastanesinin 5 katı bir hastane inşa ediyoruz. Bu seneye yetiştirmeye çalışacağız” demişti.

Evrensel Gazetesi’nin haberine göre ORÇEV Başkanı Gül Ersan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın şehir hastanesi projesi için gösterilen yer uygun bulmadığı, bazı yetkililerin ise 116 dönümlük Botanik Parkı önerdiğini söyledi.

ORÇEV Başkanı Gül Ersan, “Parkın bulunduğu yer bir hastane için uygun olabilir ama yok edilecek bu parkın bizlere katacakları neden hiç düşünülmüyor? Özellikle şehir merkezlerindeki yeşil alanların hızlıca betonlaştığı günümüzde bize bir nefes olabilecek Botanik Parkı’na dokunulmasını doğru bulmuyoruz” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz