30 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaGündem HaberleriNef'ten Öğrenciler İçin Tasarım Yarışması

Nef’ten Öğrenciler İçin Tasarım Yarışması

Nef Fold It isimli yeni bir tasarım yarışması başlattı. Başvuruların 22 Mayıs’a kadar süreceği yarışmada birinci olan proje Nef’in Fold konseptine dahil edilecek…

Nef, üniversite öğrencilerini özgün tasarıma teşvik etmek ve sektöre ilham vermek için Yapı-Endüstri Merkezi organizasyonuyla “Fold IT” isimli bir tasarım yarışması başlattı.

Başvuruların başladığı yarışma “Yaratıcılığını Katla. Mekandan Ürüne, Üründen Mekana Hayal Ettiğini Tasarla” konusu ile düzenleniyor. Yarışmada öğrencilerin hayallerindeki yaşam alanını senaryolaştırmaları, senaryolarında FOLD aktiviteleri önermeleri, önerdikleri kurgu içinden seçtikleri FOLD’u çizmeleri ve FOLD mekanına ait bir nesneyi tasarlamaları bekleniyor.

Mimarlık, Güzel Sanatlar, Sanat ve Tasarım Fakülteleri’nde 2016 – 2017 Bahar Yarıyılı itibariyle öğrenim gören lisans ve yüksek lisans öğrencileri arasında düzenlenen yarışmaya başvurular, 22 Mayıs’a kadar devam ediyor.

Nef Fold It yarışmasının sonuçları 20 Haziran’da belli olacak. Yarışmanın jürüsinde jürisinde SBD Mimarlık Kurucusu mimar Sibel Dalokay Bozer, İstanbul Bilgi Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölüm Başkanı akademisyen ve sanatçı Doç. Dr. Can Altay, Studio Nakışçı’nın kurucusu ve tasarımcı Tamer Nakışçı, Zoom TPU Kurucu Ortağı, tasarımcı ve iç mimar Atilla Kuzu ile Next Academy Başkanı ve iletişimci Levent Erden yer alıyor.

Yarışmada birinci olacak isime 5 bin TL, ikinciye 3 bin 500 TL ve üçüncüye 2 bin TL ödül verecek. Aynı zamanda birinci olan proje NEF ile birlikte geliştirilebilecek ve NEF’in FOLD konsepti içine dahil edilecek.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz