28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaDiğerDekorasyonMutfak Dekorasyonunda 2018 Trendleri

Mutfak Dekorasyonunda 2018 Trendleri

Mutfak dekorasyonuna karar verirken gözünüze hitap etmesinin yanında kullanışlı da olmasına dikkat edin. İşte mutfak dekorasyonunda 2018 trendleri!

Tasarımcılar 2018 mutfak dekorasyonunda oldukça cesur davranmışlar. Renk kontrastları en çok ilgi çeken konular arasında. 2018’de her yerde olduğu gibi mutfakta da metalik ayrıntılar var. Mutfakta renk kullanımı kişinin karakterini yansıtır. Karakterinize en uygun ve sizi mutlu edecek tonları bulmakla başlayabilirsiniz.

Güneşin rengi mutfağınıza ışığı getirecek

Mutfaklarınızda pişirme alanlarının açık ve parlak renklerden olmasına özen gösterir. Bu hem temiz bir görüntü hem de ferah bir çalışma alanı sağlar. Güneşin rengi olan sarıyı siyah ile birleştirebilirsiniz.

Pastel tonlardan vazgeçemeyenlere

Pastel tonlar ortamı daha düzenli gösterecektir. Özellikle zıt renkler ile kullanıldığında ise mutfağınıza eğlence getirir. Beyaz dolaplarınızı pastel renklerle kombinleyebilirsiniz.

Mavinin birçok tonu 2018’de mutfaklarda!

Toz maviden kobalt mavisine kadar pek çok ton bu sene mutfaklardaki yerini alıyor. Görseldeki mutfakta mavinin çeşitli tonları sarı ile birleştirilmiş ve muhteşem bir kontrast olmuş.

Mutfak dekorasyonunda altın trendi devam ediyor

Altın trendi 2018 yılında da mutfak dekorasyonunda devam edecek. Ancak bu sefer kahverengi ile ve organik malzemelerle birleşecek. Böylece altın rengi de doğaya sahip çıkmış olacak. Kaliteli bir görünüm veren bu renkler aynı zamanda da zamansız olma özellikleriyle uzun süre kullanılabilecek.

Kullanışlı adalar yerden tasarruf ettiriyor

Eğer büyük bir mutfağınız varsa mutfak adası kullanabilirsiniz. Tasarımcılar mutfak adalarını artık son derece kullanışlı tasarlıyorlar. Ek dolaplar, şişelikler, lavabo hatta ocak. Daha pratik bir şekilde hızlıca atıştırmalıklarınızı hazırlayıp burada tüketebilirsiniz.

Oturma odası tipi mutfaklar

İç mekanlarda bitki kullanmak 2018’de de çok popüler olacak. Oturma odalarının yanı sıra mutfaklarda da bu böyle devam edecek. Bu örnekte oturma odası tarzında tasarlanmış kapalı dolapların yanı sıra çok sempatik ve bitkilerle süslenmiş açık raf sistemi kurulmuş.

Modern dolaplara altın rengi kulplar

Süslü ve parlak kulplar bu sene de çok moda. Gösterişsiz kulpları bir kenara bırakın. Modern dolaplarla bu kulplar birleşince enteresan bir hava oluşuyor.

Aydınlatmaya dikkat

İyi bir dekorasyonun gizli kahramanı ışıklandırma sistemidir. Dolaplarınıza led şeritlerle farklı bir hava katabilir, mutfağın büyüklüğüne bağlı olarak da gömme ışıklarla dekorasyonunuzu tamamlayabilirsiniz.

Mutfak dekorasyonunda pirinç modası

Pirinç kapılar, kapı kolları, ocaklar, lavabolar… Hepsi çok çarpıcı. Pirinç, gümüş, bronz hepsi 2018’de bol bol karşımıza çıkacak. Öte yandan siyah, beyaz, kırmızı ve mavi gibi renklerin metalik tonları da vazgeçilmez olacak.

Beton efektleri mutfakta da görünecek

Beton efektli kaplamalar mutfaklarda da popüler oluyor. Beton yine farklı metalik renklerle birleşiyor.

Hürriyet Projeland

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz