17 Mayıs 2024 Cuma
Ana SayfaGündem HaberleriMurat Kurum'dan kentsel dönüşüm açıklaması: 100 bin kiralık konut yapacağız

Murat Kurum’dan kentsel dönüşüm açıklaması: 100 bin kiralık konut yapacağız

 

AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. İstanbul’da kentsel dönüşüm vaadiyle ilgili bilgiler veren Kurum, Türkiye’de ilk defa 100 bin kiralık konut yapacaklarını söyledi.

Son dakika haberi! AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Murat Kurum, NTV’de Seda Öğretir ve Ahmed Arpat’ın sorularına yanıt verdi.

İstanbullunun değişim isteği olduğunu söyleyen Kurum, 31 Mart’ta kazanması halinde kimsenin kaybetmeyeceğini belirtti.

İstanbul’da kentsel dönüşüm vaadi ile ilgili bilgiler de veren Kurum, Türkiye’de ilk defa 100 bin kiralık konut yapacaklarını ifade etti.

Murat Kurum’un açıklamalarından ve sorulara verdiği yanıtlardan öne çıkanlar şöyle:

SEÇİM ÇALIŞMALARI NASIL GİDİYOR?

Gittiğimiz her yerde coşkuyu görüyoruz. Bir heyecan var. İstanbul yorulmuş, beklentileri karşılanamamış. Gittiğimiz yerlerde ulaşımdan depreme, kentsel dönüşümden yeşil alanlara projelerimizi paylaşıyoruz.

İstanbul’da yaşamak sorun oldu. İstanbul’da yaşayan herkesin deprem korkusu var. Şu 5 yıllık süreçte maalesef sözler vermiş ama tutmamış bir yönetim var. İstanbullunun bu çileden bıkmışlığı var. Bir değişim sinyali var. Değişim arzusu ve isteği var. 31 Mart’a da tüm İstanbul’un kazanacağı gün diyoruz biz. 31 Mart’ta hiç kimse kaybetmeyecek.

İMAMOĞLU’NUN SÖZLERİNE YANIT

Sürekli bu polemiklerle karşılaşıyoruz. Şununla karşılaşmadım hiç, “Murat Kurum 650 bin konut yapacak, yapabilir mi? Yeşil alanla ilgili hedefler yapılabilir mi?” gibi proje üzerinden hiçbir şekilde konuşmuyoruz. Maalesef konuşamıyoruz. Karşıda kibri siyasi aklının önüne geçmiş bir aday var. Bu aday her gün bir polemik peşinde. 5 yıldır İstanbul dışında her konuyla ilgilenmiş biri. Bugün de aynı şey. Bir bakıyorsunuz, “ithal aday” diyor. Neye göre ithal aday. 1999 depreminde buradaydım. 2005’te TOKİ’de görev yaptım burada. Bizim yaptığımız işleri koyduğumuzda yanından bile geçemezler. Bizim yanımızda çırak olamazlar. Ben İstanbulluyum veya değilimi anlatmak zorunda değilim. Ben 25 yıllık iş hayatımın büyük bir kısmını İstanbul’da geçirdim. Müsilajda biz buradaydık. Kendisi tatile gittiği zaman biz milletin yanındaydık. Anlayışı maalesef bu. Benim tasvip ettiğim bir durum değil.

İstanbul’da yaşayan biri olarak işinize gelirken, evinize giderken trafik çilesiyle karşı karşıyasınız. İBB Başkanından da beklentiniz sorunun çözülmesidir. Ama bakıyorsunuz sürekli bir İstanbul dışı gündem yaratıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz