7 Mayıs 2024 Salı
Ana SayfaGündem HaberleriMurat Kurum: Artık lüks konut yapmaktan kaçınmak gerekiyor!

Murat Kurum: Artık lüks konut yapmaktan kaçınmak gerekiyor!

Emlak Konut 2017 yılı değerlendirmeleri ve 2018 yılı hedeflerini açıklamak için düzenlediği toplantıda Genel Müdür Murat Kurum inşaat sektörünü değerlendirerek artık lüks konut yapmaktan kaçınmak gerektiğini belirtti…

Türkiye’nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı Emlak Konut 2017 yılı değerlendirmeleri ve 2018 yılı hedeflerini açıklamak için Ataşehir’deki genel merkez binasında bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum katıldı.

Kurum inşaat sektörünü değerlendirerek artık lüks konut yapmaktan kaçınmak gerektiğini belirtti.

Bundan sonra lüks maliyetlerden kaçınmanın sektör için en olumlu davranış olacağının altını çizen Kurum, ‘Bizim daha mütevazi projeler yapmamız gerekiyor. Projelerde aidatların düşmesi gerekiyor. Yurtdışından biraz örnek almak gerekir. İstanbul’daki lüks otellerin hiçbiri Fransa Nice’te yok. Bu saatten sonra da projelerimize bunu yansıtacağız. Yaptığımız en düzgün, muhafazakar işi yapacağız. Doğru yerde doğru proje yapmalıyız’ dedi.

Türkiye’de konutların gereksiz büyük ve kullanışsız olduğunu dile getiren Kurum, ‘Konutları daha küçük ama kullanışlı hale getirmemiz gerekiyor. Eşyaları da koyunca evde hareket edecek yer kalmıyor. Bir evde hem salonda, hem mutfakta hem balkonda masa var. Biz hepimiz divanlarda büyüdük. Bizim kültürümüz bu. Yaşam stilimzi biraz düşünüp ona göre hareket etmemiz gerekecek. Tarzımızı özümüze döndürmemiz gerekecek. Bu zor bir süreç ama herkesin mutlu olacağı bir planlama yapmamız gerekiyor’ dedi.

Sosyal donatı alanlarının da dah mütevazi olması gerektiğini savun Murat Kurum, aidatların düşürülmesi gerektiğini de belirtti. Kurum, ‘Bugün 5+1 sattığımı bir dairenin içinde Türk Hamamı var. Tamam bu bugüne kadar tercih sebebiydi ama buna gerek yok. Duvarların plastik boya olunca da mutluluk açısından birşey değişmeyeceğini vurgulayan Kurum, dairelerde ille de duvar kağıdının olması gerekmiyor. En lüks otellerde bile duvarlara plastik boya yapılıyor’ dedi.

Melek GÜNER AKMAN/Emlakmetrekare.com

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz