17 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaGüncel Emlak HaberleriMotenegro'da ev fiyatları ne kadar?

Motenegro’da ev fiyatları ne kadar?

Son zamanların popüler yerlerinden biri olan Montenegro lüks atırımcıların gözdesi haline geldi. Peki Motenegro’da ev fiyatları ne kadar?

2019 yılı içinde AB’ye girecek olması ile gündemde olan ve son zamanların popüler yerlerinden biri olan Montenegro lüks atırımcıların gözdesi haline geldi. Rusya, Amerika, Kanada, İsviçre ve Birleşik Arap Emirlikleri başta olmak üzere dünyanın önemli yatırımcılarının gözdesi haline gelen Karadağ’da 2009 yılından itibaren 48 binin üzerinde şirket kuruldu.

2006 yılında bağımsızlığını kazanması ile lüks yatırımcının da ilgi odağına dönüşen Karadağ, tüm ihtişamı ile eski günlerine geri dönüyor. Karadağ kendine yeni bir yaşam kurmak iseyenlere de kapılarını sonuna kadar açıyor. Özellikle Montenegro son zamanlarda lüks yatırımcıların merceği altına girmeyi başardı.

Nüfusunun yüzde 19’u Müslüman olan Karadağ’da Osmanlı’nın izlerini bulmak mümkün.

İstanbul’dan 1 saat 20 dakika uzaklıkta

İstanbul’dan Podgorica Havalimanı’na 1 saat 20 dakikada ulaşılabiliyor. Ülkeye günde 2 sefer, sabah akşam THY’nin uçuşları bulunuyor.

Hangi yatırımcılar girdi

Karadağ önemli bir noktada yer alıyor. Son dönemlerde kurulan sıcak siyasi ilişkiler sonucunda da Türkiye’den Doğuş Grubu, Net Holding, Global Yatırım Holding, Gintaş, Tosyalı Holding gibi Türk şirketleri Karadağ’da ciddi faaliyetlerde bulundular.

Türkler çok seviliyor

Karadağ’a Türk vatandaşları vizesiz girebiliyor. Gittiğiniz her mekânda, alış veriş yaptığınız her dükkânda size gülümseyen yüzlerle karşılaşıyorsunuz. Çünkü Karadağ’da Türkler çok seviliyor.

21 günde oturum hakkı

Karadağ’da üç günde şirket kurmak, 21 günde de çalışma ve oturma izni almak mümkün. Üstelik, aileniz de oturum izninizden faydalanıyor.

AB’ye üye mi?

Karadağ, 2019 yılında AB’ye tam üyelik için tüm ön çalışmalarını tamamlamak üzere. Karadağ’da çalışma ve oturma iznine sahip olacak Türk vatandaşları, AB üyesi ülke vatandaşlarının sahip olacağı tüm haklardan da yararlanabilecek.

Montenegro’da en fiyatları ne kadar?

Son zamanların popüler ülkelerinden Karadağ’da yatırım maliyetleri oldukça düşük olması sebebi ile ülkede ev ve araba fiyatları da oldukça uygun. Ayrıca ülkede yeni iş kuranlara; vergilerde düşük başlangıç sınırları sunuluyor, mülk hakları oldukça sıkı kanunlarla güvence altında tutuluyor. Konut fiyatlarının neredeyse İstanbul’dan bile ucuz olduğu Montenegro’da fiyatlar ortalama 50 bin euro ile 350 bin euro arasında değişkenlik gösteriyor.

Melek GÜNER AKMAN/Emlakmetrekare.com

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz