5 Mayıs 2024 Pazar
Ana SayfaGündem HaberleriMevlüt Uysal: Metro Çalışmalarımızı Hızlandırdık

Mevlüt Uysal: Metro Çalışmalarımızı Hızlandırdık

Metro hatlarına ilişkin açıklamada bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, “Hiçbir metro çalışmamız durdurulmadığı gibi hızlanarak devam ediyor” dedi…

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, hiçbir metro hattını iptal etmediklerini, metro çalışmalarına hız verdiklerini söyledi.

“Metro bizim için en hayati konu” diye Uysal, “Göreve geldiğimizde raylı sistem ve metronun önemini biliyorduk. An itibariyle dünyada en fazla metro inşaatı olan şehir konumundayız. Ama bugüne kadar hiçbir metromuz zamanında tamamlanamamış. Hep ek süreler alınmış. Geldiğimizde müteahhitlerin bu eski alışkanlıklarının devam ettiğini gördük. 3 yılda bitecek bir metro 6-7 yılda bitiyorsa bu işte bir yanlışlık var demektir. Mevcut devam eden 275 kilometre metroya 600 kilometre daha ilave etmemiz gerekiyordu. 1023 kilometrelik metro hedefine bu hızla ulaşamayacağımızı gördük. İptal yazılarını gönderdiğimizde bütün müteahhitler geldiler, konuştuk. Bizim amacımız Metro çalışmalarını hızlandırmaktı. Müteahitlerden, bu ihaleler öncesinde başlanan ve inşaatı süren 3 metro hattının (Mecidiyeköy-Mahmutbey, Eminönü-Alibeyköy, Dudullu-Bostancı) 2018’in sonuna kadar bitmesi yönünde ek taahhüt aldık. Bu şart ile de Sancaktepe-Sultanbeyli, Kirazlı-Halkalı, Başakşehir-Kayaşehir ve Ümraniye-Ataşehir olmak üzere 4 hattın yapımına devam dedik. Diğer iki hat da üzerinde çalıştığımız yeni metro yapım sistemini devreye soktuğumuzda devam edecek. Metro iptali yok, yapımları sürecek ve zamanında bitecek. Hiçbir metro çalışmamız durdurulmadığı gibi hızlanarak devam ediyor. Bu müdahale ile metro çalışmalarına 2-3 yıl hız kazandırdık” diye konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz