1 Mayıs 2024 Çarşamba
Ana SayfaGüncel ProjelerMesa Orman Çubuklu basına tanıtıldı! 1 milyon 314 bin TL'ye!

Mesa Orman Çubuklu basına tanıtıldı! 1 milyon 314 bin TL’ye!

Mesa Mesken imzası ile hayata geçirilen ve Beykoz Çubuklu’da inşa edilmeye hazırlanan Mesa Orman Çubuklu basına tanıtıldı…

Mesa Orman Çubuklu basına tanıtıldı. Mesa Mesken imzası ile hayata geçirilen ve Beykoz Çubuklu’da inşa edilmeye hazırlanan Mesa Orman Çubuklu projesinin toplantısı bugün proje alanında gerçekleştirildi. Toplantıya Mesa Mesken Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, Mesa Mesken Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mert Boysanoğlu ve İki Design Mimarlık Kurucu Ortağı Mimar Murat Kader katıldı.

219 daire

2 oda 1 salondan 6 oda 1 salona kadar bir çok konut tipinin bulunduğu Mesa Mesken projesi Mesa Orman projesinde yer alan konut tipleri 125 metrekareden başlıyor 300 metrekareye kadar yükseliyor. Projede toplamda 219 daire yer alıyor.

1 milyon 314 bin TL’den başlayan fiyatlarla

Mesa imzası ile hayata geçirilen projede yer alan dairelerin fiyatları 1 milyon 314 bin TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor. Projede en pahalı konutun fiyatı ise 4 milyon 416 bin TL olarak belirlendi.

Ormanın yanıbaşında

Çubuklu Ormanına komşu konumda yükselen projede orman için kullanım hakkı verilmiyor ancak orman halka açık bir orman olduğu için projeden ev sahibi alanlar ormandan da yararlanabilecek.

190 milyon TL yatırımla yükseliyor

Mesa Orman projesi 190 milyon TL yatırımla hayata geçiriliyor. Projede 615 milyon TL satış geliri hedefleniyor. Teslimlerinin 2 yıl sonra yapılaması planlanan projede arsa alanı 30 bin metrekare olarak belirlendi. Projede çok fazla yeşil alan bulunuyor.

‘Kriz süreçleri inşaatta iyi aşılmalı’

Erhan Boysaoğlu proje ile ilgili bilgiler verirken, konut sektöründe büyük sorunlar olduğunu bunların aşılması gerektiğini dile getirdi. Konut sektörünün vazgeçilmez bir sektör haline geldiğini belirten Boysanoğlu, sektörün diğer sektörlerden çok sayıda oyuncuyu kendi içine kattığını hatta bazı sorunların da bu sebeple çıktığını söyledi. Kriz sürecinden en etkilenen sektörlerden birinin inşaat sektörü olduğu belirten Boysanoğlu bu süreç için temkinli davranmak gerektiğini dile getirdi.

‘KDV sorunu var’

KDV oranlarının çok büyük bir etken olduğunu dile getiren Boysanoğlu dünyanın hiçbir ülkesinde böyle KDV oranlarının olmadığı söyledi. KDV’ye çözüm bulunması gerektiğini ve tek tip KDV uygulanması gerektiğini söyledi.

‘Tapu harçlarına dikkat edilmeli’

Sektörün düzelmesi için tapu harçlarının da öneminin büyük olduğunu savunan Boysanoğlu, tağu harçları düzeltmenin kısa dönemli değil kalıcı bir şekilde olması gerektiğini söyledi.

‘Konut kredisi oranlarının düşmesi gerek’

Konut kredisi faiz oranlarının bu dönemde çok yüksek olduğunu ve bunun sektöre olumsuz olarak yansıdığını söyleyen Boysanoğlu acilen bu oranalrın düzgün seviyelere çekilmesi gerektiğini ve bunun konut sektörü için çok büyük bir sorun olduğunu belirtti.

Net Brüt oranı yüzde 22

Son zamanlarda net brüt oranının yüzde 70’lere kadar çıktığı konut projelerine karşı bu projede net brüt oranının yüzde 22 kaldığını belirten Mert Boysanoğlu proje için çok uğraştıklarını belirtti.

Kentten uzaklaşmadan doğa ile iç içe

Proje kentten uzaklaşmadan doğa ile iç içe bir konsept sunuyor. Projenin mimarı Murat Kader Beykoz’un kendisinde yeşil olduğu için ayrı bir yeri olduğunu dile getirdi. Kader, Beykoz’u Göktürk’e benzettiğini ve oradaki gibi projeler üretmek için kollarını sıvadıklarını dile getirdi. Kader yaptığı bu çalışmadan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, Mesa kanatları altında bu projeyi geliştirmeyi yaşadığının sevinci içinde olduğunu söyledi.

Melek GÜNER AKMAN/Emlakmetrekare.com

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz