29 Nisan 2024 Pazartesi
Ana SayfaGündem HaberleriMerter'de Konut Fiyatları Yüzde 50 Arttı

Merter’de Konut Fiyatları Yüzde 50 Arttı

Merter’de konut fiyatları sanayiden dönüşümle birlikte son 4 yılda yüzde 50 artış gösterdi. Bölgede metrekare fiyatları 6-8 bin TL seviyelerine çıktı…

İstanbul’da tekstil sektörünün kalbinin attığı yerlerden Merter, kentsel dönüşümle birlikte yüzünü değiştiriyor. Çok sayıda fabrikaya ev sahipliği yapan Merter’de sanayi dönüşümüyle birlikte fabrikalar yerini markalı konut projelerine bırakıyor.

Fabrikalar yerine gelen markalı konut projeleri bölgedeki konut fiyatlarını adeta uçurdu. TSKB verilerine göre bölgenin değeri son 4 yılda yüzde 50 arttı. 2013 yılında 4-5 bin TL olan metrekare fiyatları bugün 6-8 bin TL seviyelerine ulaştı.

Daha önce Eroğlu Vakko fabrikasına ait arsa üzerinde, Nef ise Atlas Zımpara fabrikası ve Fako İlça fabrikası arazisi üzerinde projeler yaşama geçirmişti. Nef ve İş GYO ortaklığı eski Şişe Cam Fabrikası arazisi üzerinde, Beyaz İnşaat ise Atlı Zincir İğne ve Makine Sanayii’ne ait fabrika arazi üzerinde projelerine devam ediyor.

Son olarak Aşçıoğlu Tamek’in Merter Fabrikası’nın arazisi üzerinde proje hayata geçireceğini duyurdu. Anadolu Efes’te Merter’deki fabrikasını taşıyacağını duyurdu. Arazi üzerinde konut projesi yükseleceği öngörülürken kesin bir açıklama yapılmadı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz