29 Mart 2024 Cuma
Ana SayfaGündem HaberleriMersin Şehir Hastanesi ne zaman açılacak?

Mersin Şehir Hastanesi ne zaman açılacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “14 yıllık hayalimdi” dediği şehir hastanelerinden ilki Mersin’de açılacak.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “14 yıllık hayalimdi” dediği şehir hastanelerinden ilki Mersin’de açılacak. Erdoğan’ın katılımı ile açılacak olan hastanenin açılışı yarın yapılacak.

5 yıldızlı otel konforunda olan Mersin Şehir Hastanesi, bin 253 yatak kapasitesine sahip ve bünyesinde “hiperbarik oksijen tedavisi” yapılabilecek. 339.9 milyon dolarlık yatırım bedeli olan hastane sadece Mersin’e değil tüm Doğu Akdeniz’e hizmet verecek.

Hastanenin dış düzenlemesinden iç düzenlemesine kadar iç mimarlar, peyzaj, sosyolog ve psikologlara kadar uzmanlardan destek alarak çalışıldı. Hasta dosyaları elektronik olarak paylaşılacak. Kan ve idrar tüpleri borularla transfer edilecek. Hastanın aracını bir vale alacak. Hasta kabul elemanı hastaya yol göstererek tüm işlemlerinde yanında olacak. Her hastaya tuvaleti ve banyosu olan, televizyonlu, buzdolaplı, eşya dolaplı, beş yıldızlı otel konforuna sahip bir oda verilecek. Odalar, hasta ve refakatçinin psikolojisine uygun dizayn edilirken, yeşil, mavi, sarı gibi huzur veren renkler seçildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz