6 Mayıs 2024 Pazartesi
Ana SayfaGündem HaberleriMecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı'nın Açılış Tarihi Belli Oldu

Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı’nın Açılış Tarihi Belli Oldu

2014 yılında temeli atılan Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı’nda test sürüşleri başladı. Metro hattı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda hizmete açılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı’nın dün yapılan test sürüşüne katıldı. İnşaatına 2014 yılında başlanan Mecidiyeköy ile Mahmutbey metro hattının,günde 1 milyon yolcu taşıması bekleniyor.Mecidiyeköy – Mahmutbey Metro Hattı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda açılacak. Metronun yapımı nedeniyle kapatılan Mecidiyeköy metrobüs hattı yaya bağlantısı ise tekrar açıldı.

İlk etapta Mecidiyeköy ile Mahmutbey arasında 15 istasyondan oluşan 18 kilometrelik bölümü hizmete girecek. Yolculuk süresi ise 30 dakika olacak.
Tek yönde saatte 70 bin yolcu taşıma kapasiteli hattın, metrobüsün yoğunluğunu da hafifletecek.Mecidiyeköy ile Mahmutbey metro hattını Kabataş’a bağlayan ikinci etap için ise kazılar sürüyor. Beşiktaş’ta çalışmalar arkeolojik kazılarla birlikte yürütülüyor. Kabataş’ta ise kazı izni yeni alındı.

Mecidiyeköy Mahmutbey metro durakları :

Mecidiyeköy Metro Durağı Çağlayan Metro Durağı Kağıthane Metro Durağı Nurtepe Metro Durağı Alibeyköy Metro Durağı Yeşilpınar Metro Durağı Veysel Karani Metro Durağı Akşemsettin Metro Durağı Kazım Karabekir Metro Durağı Yeni Mahalle Metro Durağı Karadeniz Mahallesi Metro Durağı Tekstilkent Metro Durağı Yüzyıl Metro Durağı Göztepe Metro Durağı Mahmutbey Metro Durağı

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz