29 Nisan 2024 Pazartesi
Ana SayfaGündem HaberleriMaltepe'de 3 Mahallenin İmar Planı İlçe Meclisinde Onaylandı

Maltepe’de 3 Mahallenin İmar Planı İlçe Meclisinde Onaylandı

Maltepe Belediyesi 3 mahallenin imar planını onaylayarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne gönderdi…

Maltepe Belediye Meclisi, Başıbüyük, Gülsuyu ve Gülensu mahallelerinin, 1/1000’lik planları ilçe meclisinde oy birliğiyle onaylanarak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne gönderdi. İBB’de gerçekleşecek onaylama işleminin ardından, hayata geçecek planlarla birlikte, tapuların ve kentsel dönüşümün önündeki son viraj da aşılmış olacak.

Maltepe, yaklaşık 40 yıldır çözüm bekleyen ve kentsel dönüşüm önündeki son viraj olarak kabul edilen 3 mahallenin 1/1000’lik imar planları, ilçe meclisinde görüşüldü.Toplantıya mahalle muhtarları ve mahallelerde yaşayan vatandaşlarla, planın hazırlanmasına katkı sağlayan belediye bürokratları toplantısına katıldı. Planda parsellerin büyüklüğüne göre kat sınırı en düşük 3, en yüksek 8 olarak belirlendi.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, planlarının onaylanmasının ardından yaptığı teşekkür konuşmasında, “Planda emeği geçen bütün yetkililere teşekkür ediyorum. Buraya ilk geldiğimizde, halkımıza bir söz verdik. ‘Sizin imzanız olmayan, hiçbir projenin altında bizlerin de imzası olmayacak’ dedi.

“KAPALI KAPILAR ARDINDA PLAN YAPMADIK”
Kılıç,‘ Planlarımızı, eleştiri ve önerilerinden yola çıkarak şekillendirdik ve deyim yerindeyse ayakta alkışlanarak kabul ettik. Meclise getirirken de bunu birilerinin yaptığı gibi kapalı kapılar arkasında, müteahhitlerle, bazı firmalarla bu planı yapmadık. Maltepe Belediyesi’nin emekçilerinin, bürokratlarının ve çalışma arkadaşlarımın katkısıyla bu planlar şekillendi” diye konuştu.

“PLANLAR İBB’YE GÖNDERİLECEK”
Başkan Kılıç , ‘Bugün burada değerli oylarınızla geçen bu kararı, İBB’ye göndereceğiz. Ümit ediyorum ki, en kısa zamanda orada da gerekli onayı görür. Ondan sonra yolumuz açılır. Yani birinci dönemde planlarımızı yaptık, Allah nasip ederse de ikinci dönemde uygulamasını yapacağız. Planımız herkese hayırlı olsun”dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz