18 Mayıs 2024 Cumartesi
Ana SayfaGündem HaberleriKuzey Marmara Otoyolu Paşaköy Kurtköy Bağlantı Yolu Açılıyor

Kuzey Marmara Otoyolu Paşaköy Kurtköy Bağlantı Yolu Açılıyor

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün de dahil olduğu Kuzey Marmara Otoyolu projesi kapsamında yapımı tamamlanan Paşaköy TEM Kurtköy bağlantı yolu trafiğe açılıyor…

Kuzey Marmara Otoyolu projesinde yapımı tamamlanan Paşaköy-TEM Kurtköy bağlantı yolu bugün trafiğe açılıyor.

Resmi Gazete’de bugün yayınlanan ilana göre yap-işlet-devret modeliyle ihale edilen Kuzey Marmara (3. Boğaz Köprüsü dahil) Otoyol Projesi Odayeri-Paşaköy kesimi işi kapsamında yapılan Paşaköy-TEM Kurtköy bağlantı yolunun trafiğe açılması, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından onaylandı.

Belirli yerler (Köprülü Kavşaklar, Ücret Toplama İstasyonları v.b.) ve şartlar dışında giriş ve çıkışın yasak olduğu otoyolda karayolu sınır çizgisi boyunca tesis edilmiş olan telçitler veya duvarlar bu tür çıkışları engellemek amacıyla tesis edildiğinden bu engellerin açılması, yıkılması, kesilmesi ve başka şekilde tahrip edilmesinin de yasak olduğu belirtildi.

Erişme Kontrollü Karayolu olarak trafiğe açılan bu kesime, yayaların, hayvanların, motorsuz araçların, lastik tekerlekli traktörlerin, iş makinelerinin ve bisikletlilerin girmesi de yasak. Söz konusu kesimde mecburi asgari hız 40 km/saat olup, azami hız geometrik standartların müsaade ettiği limitlerdir. (Max. 120 km./saat)

Otoyolda ve kavşaklarda duraklamak, park etmek, geri dönüş yapmak ve geri gitmek yasak olup ancak zorunlu hallerde en sağdaki emniyet şeridinde durulabileceği bildirildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz