29 Mart 2024 Cuma
Ana SayfaDiğerDekorasyonKüçük Evler Nasıl Büyük Gösterilir?

Küçük Evler Nasıl Büyük Gösterilir?

Renkler bizi hayatımızın her alanında etkiler. Bu dekorasyonda da böyledir. Evinizin renklerini tasarlamadan önce önerilerimize kulak verin. İşte küçük evleri büyük göstermenin yolları…

Koyu tonlardan kaçınmayın

Küçük odaların duvarları dramatik, koyu renk tonlarıyla stil kazanabilir. Zümrüt yeşili, patlıcan moru ve mürekkep mavisi; metalik tonlarla, granitle ya da toprak tonlarıyla birleşebilir.

Mermerler sıcak renklerle birleşiyor

Mermer ya da meşe malzemesi sıcak tonlarla evinizde muhteşem bir görünüm yaratacaktır. Bu tip kullanımlar da küçük evleri büyük göstermenin yollarından biri olarak göze çarpıyor.

Sade tonlara kontrastlar ekleyin

Sade tonlar üzerinde kontrastlar kullanabilirsiniz. Böylece sade tonlara da güç katabilirsiniz. Kapılarınızı, çerçevelerinizi, tavanınızı ve kornişlerinizi aynı renk ailesinden seçin. Duvarlar içinse tek bir ana renk seçin.

Beyaz ışıktan kaçının

Doğal gün ışığı kullanımı küçük evleri daha geniş gösterecektir. Beyaz, gri ya da mavi/yeşil alt tonlu renkler ışığı yansıtacaktır. Bu da odanın koyu renklerle ve desenlerle çok kalabalık gözükmesini önler. Her odanın merkezinde ışığa ihtiyacınız var. Birkaç metal parçası ışığı etrafa sıçratacak ve bütün eşyalara ayrı ayrı hava katacak.

Duvarlarla zemini birbirine bağlayın

Bir odanın en geniş yüzeyi duvarlardır, ikinci en çok göze çarpan alan ise zemindir. Bu iki alanı benzer renklerle birbirine bağlayarak odanızı büyütün. Süpürgelikler de duvarlarla aynı renkte olursa gözler zeminden duvarlara, duvarlardan tavana süzülür ve oda olduğundan daha büyük görünür.

Minimal döşenmiş evler daha büyük görünür

Modern ve minimal döşenmiş evler de olduğundan daha büyük görünüyor. Zemin kaplamalarının, süpürgeliklerin ve tavanların düzgün olması ve sade renkler odanızı olduğundan büyük gösterecektir.

Abartılı detaylardan çekinmeyin

Odanızın bir köşesinde abartılı detaylarla yeni bir kompozisyon yaratın. Bunu yaparken odanızı bölen ve kötü duran kablo kanallarını kullanabilirsiniz. Burayı tamamlayıcı olarak kullanmak evinize stil katacaktır. Açık renkleri kullandığınız odanızda koyu renkli ve belirgin stiller yaratın. Bu da küçük evleri büyük göstermenin yollarından biridir.

Beyaz evinizi hastane görüntüsünden kurtarın

Aslında bir evi büyük göstermenin ana kuralı beyaz renk kullanmaktır. Fakat beyaza farklı renkler dokundurmak, dairenizi hastane hissinden yaşam dolu bir yer hissine dönüştürebilir. Bu tip evlerde en doğru yol yemyeşil bitkiler kullanmaktır. Hem eviniz olduğundan büyük görünür hem de canlanır.

Her detayı doğru renklerle boyayın

Evinizi olduğundan büyük göstermek istiyorsanız öncelikle plan kurun. Her odaya tek bir proje olarak odaklanın ve aşamalı olarak doğru renklerle her detayı boyayın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz