27 Temmuz 2024 Cumartesi
Ana SayfaGündem HaberleriKredi Kart Limitleri Düşüyor

Kredi Kart Limitleri Düşüyor

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu kredi kartlarında değişikliğe gidiyor. Bankalar kart kullanıcıları talep ettiği takdirde en geç 7 gün içinde limitleri düşürmek zorunda kalacak…

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) bankaların kredi kartlarıyla ilgili yönetmeliğinde tüketici lehine değişikliğe gidiyor. BDDK yapılması düşünülen değişiklikleri internet sitesi üzerinden paylaştı.

Buna göre Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmeliğin 18’inci maddesine ‘kullanılabilir kart limitini azaltma’ hakkının eklenmesi planlanıyor. Böylece bankalar kart sahibinden talep gelmesi durumunda kredi kartı harcama limitlerini istedikleri zaman değil en geç 7 gün içerisinde düşürmek zorunda kalacak.

Yeni düzenlemeyle bireysel kredi kartlarındaki 9 aydan 12 aya uzatılan taksit süresinin kurumsal kredi kartları için de geçerli olması planlıyor. Bu durumda kurumsal kredi kartı kullanan esnaflarla şirketler harcamalarını 9 yerine 12 ay taksitlendirebilecek.

Üzerinde çalışılan bir diğer yönetmelik taslağıyla banka şubelerine ek güvenlik önlemleri getirilmesi planlanıyor. Mevcut düzenlemede bankalar, şubelerinde uygulayacakları güvenlik önlemlerini il özel güvenlik komisyon kararlarına göre belirliyorlar. Yönetmeliğin değişmesi halinde bankalar, şubelerde uygulayacakları güvenlik önlemlerini belirlerken il komisyon kararlarının yanı sıra şubenin büyüklüğü, işlem hacmi ile bulunduğu bölge gibi konuları da dikkate almak zorunda olacaklar. Buna göre, örneğin para hareketinin çok yüksek olduğu şubeler ilave güvenlik elemanı çalıştıracak, ilave teknik güvenlik yatırımı yapacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz