3 Mayıs 2024 Cuma
Ana SayfaGüncel Emlak HaberleriKonut sektöründen Almanya'daki Evim Türkiye Fuarı için büyük buluşma!

Konut sektöründen Almanya’daki Evim Türkiye Fuarı için büyük buluşma!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteklediği Demirören Medya ile İstExpo’nun ortaklaşa düzenledikleri Evim Türkiye Fuarı 8-10 Şubat 2019 tarihleri arasında Almanya’nın Düsseldorf kentinde yapılacak.

Konut sektörü Almanya’da Düsseldorf şehrinde 3 gün süre ile yapılacak olan Evim Türkiye Fuarı’nın heyecanını yaşamaya başladı. Başta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteğini alan Fuara konut sektörünün önde gelen kuruluşları olan KONUTDER, GYODER, İNDER gibi önemli kuruluşları da ciddi destek veriyor. Ayrıca medya sektöründe gerek Türkiye’de gerekse Avrupa’da oldukça önemli bir yeri olan Demirören Medya Grubu da bu fuarın gerçekleşmesi için büyük destek veriyor.

Evim Türkiye Fuarı’na katılacak olan Türk konut sektörünün önemli markaları gerçekleştirdikleri projelerle yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızı buluşturacaklar. Evim Türkiye Fuarı’na bulunduğu lokasyon nedeni ile oldukça önemli bir ziyaretçi katılımı bekleniyor. Evim Türkiye Fuar alanı 6 bin metrekare brüt 3 bin 800 metrekare net alan üzerinde gerçekleştirilecek. Fuara Türkiye’den 50’ye yakın markalı firmanın katılması hedefleniyor. Düsseldorf kentinin kuzey ve güneyden 1 saat mesafedeki 2 milyon Türk’ün ulaşabileceği bir noktada olması ve fuara ulaşımın oldukça rahat ve kolay olması (metro ve otobüs duraklarına 40 metre mesafede bulunması) ve fuara giriş ücretleinin olmaması fuara verilen desteğin ve yapılan çalışmaların da önemini ortaya koyuyor.

Evim Türkiye Fuarı’nın tanıtım basın toplantısında yapılan açıklamalarda fuarın konut sektörü için oldukça önemli ve heyecan verici olduğu belirtildi.

Fuarın organizasyonunu gerçekleştiren Demirören Medya ve İstexpo adına yapılan açıklamalarda Demirören Medya Gazete Reklam Satış Grup Başkanı Sayın Gürcan Korkmaz, “Gayrimenkul sektörüne yaptığımız desteğe gerek Gelişen Bölgeler Zirvesi gerekse Sign of the City yarışması ile devam ederken bu yıl sektöre canlılık katacak yeni bir proje geliştirdik. Evim Türkiye fikri doğduğunda projeyi ilk anlattığımız kişi Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum oldu. Daha üçüncü cümlemizde, projeye destekçi olacağını söyledi ve o günden bu yana desteğini hiç esirgemedi. Bugün sektördeki yeni pazar arayışıyla tüm paydaşların heyecanla karşıladığı bir projeyi hayata geçirmenin onurunu yaşıyoruz.” diye konuştu.

İSTexpo Fuarcılık Genel Müdürü İsmail Sezen, “Evim Türkiye bizim fuarcılık tecrübelerimizle destek vereceğimiz yaklaşık 2 milyon kişiye ulaşmasını hedeflediğimiz büyük bir proje. Messe Düsseldorf, bölgenin en büyük, Almanya’nın ise ikinci büyük fuar alanı. Seçtiğimiz salon ise 12850 metrekare brüt alanı ile fuar merkezindeki en kolay ulaşım sağlanan alan. Evim Türkiye için yaklaşık 6 bin metrekare brüt alanı kullanmayı planlıyoruz. Evim Türkiye’ye Almanya’daki STK, birlik ve dernekler tarafından da tereddütsüz destek görüyor” dedi.

Evim Türkiye Fuarı’na Çevre Bakanlığı ve konut sektöründen büyük destek

Demirören Medya ve İstExpo Fuarcılık ortaklığı ile Almanya’da Düsseldorf şehrinde 8-10 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Evim Türkiye Fuarı’na Çevre Bakanlığı ve konut sektöründen de büyük destek geldi.

Fuara büyük destek veren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Hürriyet Gazetesi tarafından düzenlenen Sign of City ödül töreninde yaptığı konuşmada ‘Evim Türkiye gibi yurtdışında ülkemizi tanıtım toplantıları yapmamız önem arzediyor. Bu sadece sektörümüzü değil ülkemizdeki tüm sektörleri ilgilendiriyor. Oradaki tanıtım bize ve sektörümüze olumlu bir şekilde yansıyacaktır’ demişti.

Fuara destek veren, konut sektörünün önde gelen kuruluşlarından KONUTDER ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Altan Elmas fuarla ilgili yaptığı değerlendirmede ‘Bu gibi gayretlerin önümüzdeki fuarlara da kapı açacağını düşünüyorum. Pazarlama faaliyetlerimize inşallah Evim Türiye Fuarı ile her Türlü desteği vereceğiz. KONUTDER ve Sur Yapı olarak Evim Türkiye Fuarı’na desteğimiz sonsuzdur’ dedi. Ayrıca Türkiye’deki gayrimenkul sektörünü de değerlendiren Altan Elmas ‘Gayrimenkul sektörü Türkiye’nin en önemli sektörü. Gayrimenkul sektörü biraz haksızlığa uğrayan bir sektör konumunda. Ekonminin daralması faizlerin yükselmesi ve döviz kurlarının dalgalanması sektörü çok etkiledi ancak bu çok önemli bir sektör. 25 milyar dolar para dışardan alınan kaynak. Onun dışındaki harcanan kaynak tamamen yerli bir kaynak. Büyük oranda yerli kaynakla gelişen bir sektör. 180 milyarlık tamamen yerli finansmanla dönem bir sektör gayrimenkul sektörü. İnşaat sektörünün gelirlerdeki oranı ise yüzde 8. Gayrimenkul sektörü kendi dengeleri ve dnamikleri içinde yoluna devam ediyor. Yabancıya satış konusu gayrimenkul sektörünün ihracatçı bir sektör olarak görülmeye başlandı. İki büyük düzenleme yapıldı. KDV ve konut fiyatlarında iyileştirme yapıldı. En son da vatandaşlık düzenlemesi yapıldı. Bu da çok önemli bir teşvik mekanizmasıydı. Bu yılı da inşallah 6 milyar dolarlık bir yabancı satışı ile kapaatmış olacağız. 25 milyar dolara kadar bunu çok rahat çıkarabilirz yeterki bu noktada doğru ve gzel çalışmalar yapılsın. Ekonomik yönden devletten de destek alabilirsek sektörün çok byük rakamlara ulaşabileceğini düşünüyorum. Bu gibi gayretlerin önümüzdeki fuarlara da kapı açacağını düşünüyorum. Pazarlama faliyetlerimize inşallah Evim Türkiye fuarı ile her türlü desteği verecğiz’ dedi.

İNDER ve Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım yapmış olduğu konuşmada “Evim Türkiye ile yurt dışında yaşayan ve Türkiye’ye yatırım yapmak isteyen vatandaşları doğru bir şekilde doğru projelerle buluşturmak, onlara seçme şansı sunulacak bir piyasa ortamı yaratılmış olacak. Türkiye’ye yatırım yapmak sadece döviz avantajı nedeniyle değil aynı zamanda Türkiye’nin güvenli bir ülke ve yatırım için tercih edilebilir bir Pazar olması nedeniyle de çok önemli. Evim Türkiye’nin her yıl yapılan, geleneksel bir yapıya dönüşeceğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu. Durbakayım ayrıca Türkiye’de konut sektörü ile ilgili yaptığı değerlendirmede Gayrimenkul sektörünün temelleri çok sağlam. Bu yapılacak olan aktivite çok çok geç kalmış bir aktivite. Bizim döviz kazanan vatandaşlarımız bugüne kadar yatırımlarını hep başka ülkelere yaptılar ama şimdi öyle değil. Herkes parasını kendi ülkesine yatırmak istiyor. Artık sivil toplum kuruluşları çok etkin. Bizler gayrimenkul sektörü öncü dernekleri olarak devamlı uyarıcı mesajlar veriyoruz. Bu sene de konut satış rakamları fena değil. Konut satışlarında Yurtdışında döviz kazanıp burada yer alan bizim yurtdaşlarımızın ciddi bir yüzdesi var. Böyle bir fuarın iki faydası var. Firmalar buada tanıtım yapacaklar diğeri de oraya gelen kişiler projelerle ilgili doğru mukayesede bulunacak. Biz sektörümüzde sürekli yaptığımız kampanyalarla ekonomiyi desteklemek için çaba sarfediyoruz’ dedi.

GYODER Başkanı ve Halk GYO Genel Müdürü Feyzullah Yetgin ‘Hürriyet Gazetesi zaten yılladır sektörü herzaman destekledi. Bu fuarın başarılı bir organizasyon olacağına inanıyorum. Biz de bu fuarı çok destekliyoruz. Bu tarz etkinliklerin ülkemizdeki gayrimenkul sektörüne katkılarını biliyoruz. Elimizden gelen bütün çabayı sarfedeceğiz’ dedi.

Eyüp İYİGÜN/Emlakmetrekare.com

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz