19 Mayıs 2024 Pazar
Ana SayfaGündem HaberleriKonut Satışları Son 5 Yılın Zirvesinde

Konut Satışları Son 5 Yılın Zirvesinde

Türkiye’de konut satışları son 5 yılın zirvesini gördü. Geçen yılın aynı dönemine göre satışlar yüzde 7.3 arttı…

Pronote Gayrimenkul Geliştirme ve Danışmanlık tarafından gerçekleştirilen analizine göre 2017 Mart sonu itibariyle Türkiye’de son 5 yılın en fazla konut satışı gerçekleştirildi. Bir önceki yılın aynı dönemine göre konut satışları yüzde 7,3 arttı.

2017 Mart sonu itibariyle en fazla konut satışı İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa’da gerçekleşti. Konut satışları geçen yılın aynı dönemine göre İstanbul’da yüzde 1, Ankara’da yüzde 14, İzmir’de yüzde 4 ve Bursa yüzde 4 arttı. Antalya’da aynı döneme kıyasla değişiklik yaşanmadı

Satılan Her 2 Konuttan 1’i İlk Satış
Türkiye genelinde satılan 325 bin 780 adet konutun yüzde 45 ilk defa satıldı. Bu oran da yaklaşık her 2 konuttan 1’ine denk geliyor.

Yabancıya satış incelendiğinde ise 2017 Mart sonu itibariyle toplam 4 bin 316 adet konutun yabancılara satıldı. Yabancılara yapılan satışlar, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 8 azaldı.

En fazla konut alan yatırımcıların başında Irak, Suudi Arabistan ve Kuveyt vatandaşları geliyor. Yabancı yatırımcıların en çok tercih ettiği ilk 3 il ise İstanbul, Antalya ve Bursa oldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz