30 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaGündem HaberleriKıyı İstanbul Marina Büyükçekmece Görücüye Çıktı

Kıyı İstanbul Marina Büyükçekmece Görücüye Çıktı

Kıyı İstanbul Marina Büyükçekmece projesi görücüye çıktı. Marina, otel ve çarşıdan oluşan Kıyı İstanbul projesinde marinanın 2017 yılının 3. çeyreğinde açılması planlanıyor…

Alman ve İsviçreli yatırımcıların ortaklığı ile kurulan Yeditepe Marina tarafından hayata geçirilen Kıyı İstanbul Marina Büyükçekmece projesi görücüye çıktı.

146 dönüm dev alan üzerinde yaşama geçirilen Kıyı İstanbul projesi Büyükçekmece’de göl ile denizin birleştiği noktadan başlıyor ve E-5 karayolu paralelinde bin 200 metrelik sahil şeridi boyunca devam ediyor.

4 bini aşkın kişiye istihdam sağlayacak olan Kıyı İstanbul Marina Büyükçekmece projesi yatım milyar euro yatırımla inşa ediliyor. Proje otel, marina ve çarşı birimlerinden meydana geliyor.

Kıyı İstanbul Marina Büyükçekmece projesinde 152 odalı otel, 1000 yatak kapasiteli marina ve çarşıdan oluşuyor. Projenin 2018 yılının 3. çeyreğinde ziyaretçilere açılması planlanıyor.

Kıyı İstanbul Çarşı bölümü Avrupa’daki önemli binalardan esinlenerek tasarlandı. İki katlı binaların yer aldığı Kıyı İstanbul Çarşı 81 bini kapalı 7 bini açık olmak üzere 88 bin metrekarelik alana sahip. 200 mağazanın bulunduğu Büyükçekmece Kıyı İstanbul Çarşı’da 20 bin metrekarelik eğlence alanı, kongre merkezleri, özel gün kutlamaları için de 1000 kişi kapasiteli organizasyon alanı da yer alıyor.

Kıyı İstanbul Marina Büyükçekmece’de 3 bin metrekaresi açık bin 750 metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 4 bin 750 metrekare alan üzerine konumlanacak yat kulübü ve 1000 yat kapasitesine sahip marina ve günde 10 bin yolcu hedefi olan İDO iskelesi yer alıyor. Aynı zamanda iki yarı olimpik yüzme havuzu, Denizcilik Müzesi ve Yatçılar Kitaplığı bulunuyor. Marinanın 2017 yılının 3. çeyreğinde hizmete açılması öngörülüyor.

Kıyı İstanbul projesi Türkiye’nin deniz üzerinde yapılacak ilk otelini de içinde barındırıyor. Kıyı İstanbul Büyükçekmece otelde 55 adet 43 metrekarelik, 55 adet 80 metrekarelik ve 42 adet 130 metrekarelik odalar yer alıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz