2 Mayıs 2024 Perşembe
Ana SayfaGündem HaberleriKİPTAŞ'tan Silivri'ye 1508 sosyal konut!

KİPTAŞ’tan Silivri’ye 1508 sosyal konut!

Geçmişten günümüze İstanbul’un dört bir yanında konut projeleri üretmeye devam eden KİPTAŞ bu kez Silivri’de sadece evi olmayan özel sosyal konut projesi geliştiriyor.

KİPTAŞ Silivri’de sadece evi olmayanlara özel sosyal konut projesi geliştiriyor. Geçmişten günümüze İstanbul’un dört bir yanında konut projeleri üretmeye devam eden KİPTAŞ Silivri Konutları 3. etabı satışa çıkardı. Projede bugün itibarı ile müracatlar alınıyor. Bugün projenin tanıtımı için İstanbul Büyükşehir Belediye binasında bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve KİPTAŞ Genel Müdür İsmet Yıldırım katıldı.

Sadece evi olmayanların müracat edebileceği bir proje olmaya hazırlanan KİPTAŞ Silivri Konutları 173 bin 606 metrekare alan üzerinde hayata geçirilecek. İçinde 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon konut seçeneklerinin bulunduğu projede daire büyüklükleri 92 metrekare ile 112 metrekare arasında değişiyor.

‘Alternatif ödeme seçenekleri’

Projede yer alan 2 oda 1 salon dairelerin fiyatları 195 bin liradan 3 oda 1 salon dairelerin fiyatları ise 215 bin liradan başlıyor. Konut kredisi kullanılarak konut satın alabileceğiniz gibi projede 36 ay 0 faiz sistemi ile de konut alabiliyorsunuz. Bunun için yüzde 20 peşinat ödemek gerekiyor ancak peşinat için de taksitlendirme imkanı bulunacak.

’24 ay satılamıyor’

Bölgenin sembol projelerinden biri olacak olan KİPTAŞ Silivri Konutları’nda sosyal konut olması sebebi ile konutları 24 ay satamama şartı bulunuyor.

‘Hem kaliteli, hem ucuz’

Toplantıda konutlarla ilgili bilgi veren İstanbul Büyükşehir Beledie Başkanı Mevlüt Uysal Hem vatandaşın güvenle oturabileceği kaliteli konutlar üretmek gerektiğini ve hem de ucuz olmasının en önemli faktör olduğunu belirterek, ‘Hem kaliteli, hem ucuz konut üretiyoruz’ dedi.

‘Depo konut alanları oluşturuluyor’

Kaçak katlarla ilgili şuanda İstanbul’da depo konut alanları ürettiklerini belirten Uysal, ‘Kaçak katla ilgili bizim şuanda İstanbul’da depo konut alanları oluşturma ile ilgili çalımalarımız var. İstanbul’un boş alanlarında biz bu konudaki eğer bölgesinde fazladan kaçak kat var ise o binada tartışma var demektir. Ama o bölgelerdeki fazla katlar için de taşıyabileceğimiz konut alanları oluşturuyoruz şuanda’ dedi.

‘Daireleri yüzde 20 küçültmek durumundayız’

Uysal ‘Biz katlı imarı olan biryerde kat var ise biz yüzde 20 daireleri küçülterek 100 konut yapacağımız yerde 120 konut yapıyoruz. Dairelerin küçültmeyi kabul edenlerle o şekilde anlaşıyoruz küçülmesini istemeyenlerle de depo konut alanlarını öneriyoruz. Yani bizim kararımız şu konuda kesin. Hiç birşekilde orada kaçak kat varmış fazladan imar vereceğiz diye birşey yok’ dedi.

‘İlçe belediyelerin devreye girmesi lazım’

İlçe belediyelerin devreye girmesi gerektiğini belirten Uysal, ‘İlçe belediyelerimiz devreye girip vatandaşımızın adımlar atmaları gerekiyor. Biz örnekleri birebir çıkararsak vatandaş da gönül rahatlığı ile imza atabilir. Deprem bölümündeki belediyelerimiz elini taşın altına koymalı. Biz hem ilçe belediyenin hem de vatandaşın birebir anlaştığı durumlarda biz yardımcı olabiliyoruz. biz mevcut konutun yüzde 20 düşüğünü vermeyi planlıyoruz. ‘ dedi.

Silivri’ye metrobüs gidecek mi?

Uysal konuyla ilgili, ‘Metrobüs 500 bin günlğük kapasite ile planlanmış vaziyette ama şuan 900 bin kişi kullanıyor. Eğer bu Silivri’ye ulaşırsa 1 milyon 350 bin kişi sayısına ulaşacak. Metrobüste insanların nasıl gidip geldiğini görüyoruz. Şuanda Kazlıçelşme banliyo, Halkalı- Bahçeşehir- Beylikdüzü ve Esenyurt-Beylikdüzü metrosunun ihalesi yapıldı. O metrolar açıldıktan sonra metrobüsün Silivri’ye uzayıp uzamayacağı konusunda karara varacağız’ dedi.

 

KİPTAŞ SİLİVRİ 3. ETAP BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

KİPTAŞ SİLİVRİ 3. ETAP BAŞVURU FORMU!

KİPTAŞ SİLİVRİ 3. ETAP DETAYLI ÖDEME PLANI!

SİLİVRİ 3. ETAP KONUT KAMPANYA ŞARTLARI!

KİPTAŞ SİLİVRİ 3. ETAP ÖN MÜRACATTA İSTENEN EVRAKLAR!

 

Melek GÜNER AKMAN/Emlakmetrekare

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz