14 Mayıs 2024 Salı
Ana SayfaGündem HaberleriKiptaş Süleymaniye Projesi Başlıyor

Kiptaş Süleymaniye Projesi Başlıyor

Kiptaş Süleymaniye’de kentsel dönüşüm projesine bu yıl başlıyor. 3 yılda tamamlanması planlanan projede bin 528 konutun inşa edilmesi planlanıyor…

UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde olan Süleymaniye’de kentsel dönüşüm bu yıl başlıyor. 2006 yılında kentsel yenileme alanı ilan edilen ve 2010’dan beri yıkımların sürdüğü Süleymaniye’de bin 528 konut hayata geçirilecek. Proje KİPTAŞ ve Fatih Belediyesi ortaklığında yapılacak.

Habertürk’ün haberine göre Süleymaniye’de inşaatlarında 3 yılda tamamlanması planlanıyor. KİPTAŞ tarafından inşa edilecek olan projenin yüzde 90’ı konut, yüzde 10’u işyeri olarak planlanıyor. Konut ve işyerlerinin yanı sıra proje kapsamında Haliç kıyısındaki Ragıp Gümüşpala Caddesi’nin bir bölümü yer altına alınacak ve üzeri yeşil alan yapılacak. Deniz kenarındaki yeşil alanın altı ise otopark olacak.

KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, sürecin bu kadar uzamasının sebebinin mülkiyet problemleri olduğunu söyledi. Yıldırım, “Örneğin 300 metrekarelik bir yerde 270 malik vardı. Bunların tamamıyla anlaşmak mümkün değil. Mahkeme süreçleri de uzun sürdü” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz