23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaGündem HaberleriKayseri Şehir Hastanesi ne zaman açılacak?

Kayseri Şehir Hastanesi ne zaman açılacak?

Geçtiğimiz hafta Mersin’de açılışı yapılan şehir hastanelerine bir yenisi daha ekleniyor. Kayseri Şehir Hastanesi ne zaman açılacak?

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “14 yıllık hayalim” diye nitelendirdiği şehir hastanelerinin açılışları yapılıyor. Geçtiğimiz hafta Mersin’de açılışı yapılan şehir hastanelerine bir yenisi daha ekleniyor.

Kayseri’ye de şehir hastanesi geliyor. 1583 yatak kapasiteli Kayseri Şehir Hastanesi’nin ne zaman açılacağoı merakla bekleniyor.

 

Kayseri Şehir Hastanesi ne zaman açılacak?

Hastanenin yapıldığı Kayseri Şeker Fabrikası’nın yanında bulunan arazinin zemininde sorunlar yaşanması nedeniyle projede gecikmeler yaşandı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ Mersin Şehir Hastanesi’nin açılışında Kayseri Şehir Hastanesi ile ilgili, Mersin’den sonra, önce şehir hastanesinin hizmete başladığı Yozgat’ta, gelecek ay da Isparta’da açılışların yapılacağını, bir yıllık zaman içerisinde de Adana, Bilkent ve Kayseri şehir hastanelerinin açılacağını belirtmişti.

Şehir Hastaneleri projesi tamamlandığında Türkiye 41 bin 91 yataklı akıllı şehir hastanelerine kavuşmuş olacak.

Hastanelerde oda, ameliyathane, koridor ve diğer alanlar en üst kalite sınırında olacak. Projelerde otoparklar yer alacak. Hastanın hastalık süreçleri ile ilgili her türlü bilgi kayıt altına alınacak ve tüm raporlar hasta kaydına yüklenecek.

Melek GÜNER AKMAN/Emlakmetrekare.com

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz