17 Mayıs 2024 Cuma
Ana SayfaGündem HaberleriKanal İstanbul Bu Bölgelerde Fiyatları Uçurdu

Kanal İstanbul Bu Bölgelerde Fiyatları Uçurdu

Kanal İstanbul projesinin güzergahında ismi geçen Küçükçekmece, Başakşehir, Esenyurt ve Arnavutköy ilçelerinde konut fiyatları 3 yılda ciddi artış gösterdi…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlık döneminde açıkladığı çılgın projesi Kanal İstanbul’un adı konut fiyatlarını arttırmaya yetti. Projeyle ilgili çalışmalar devam eden, güzergahta adı geçen Küçükçekmece, Başakşehir, Esenyurt ve Arnavutköy’de fiyatlar uçtu.

sahibinden.com Emlak Endeksi Mayıs verilerine göre satılık dairelerde Başakşehir’de ortalama metrekare fiyatları 3 bin 458 TL ile son üç senenin en yüksek seviyesine çıktı.

Başakşehir’i takip eden Küçükçekmece’de son 3 senede metrekare fiyatları yüzde 51,52 oranında artarak ortalama 3 bin 375 TL olurken Arnavutköy’de son 3 senede satılık konutlarda ortalama metrekare fiyatı, yüzde 56,41’lik artış göstererek 2 bin 170 TL oldu.

Kanal İstanbul güzergahı için adı geçen bir diğer ilçe olan Esenyurt’ta ise son 3 senede satılık konutlarda metrekare fiyatı yüzde 37,42 oranında artarak ortalama 2 bin 56 TL’ye yükseldi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz