17 Mayıs 2024 Cuma
Ana SayfaGündem Haberleriİstanbul'a İkinci Bir Kule Daha Geliyor

İstanbul’a İkinci Bir Kule Daha Geliyor

Çamlıca’da hayata geçirilen Radyo TV Kulesi’nde incelemede bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul’a ikinci bir kulenin daha yapılacağını açıkladı…

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan yapımı devam eden Çamlıca TV Radyo Kulesi inşaatında incelemelerde bulundu. 221 metrelik beton yüksekliği bulunan kulenin tepe noktasına çıktıklarını belirten Arslan, tapının çok özel olduğunu ve kullanılan malzemelerin özel seçildiğini söyledi.

Arslan, daha önce Haziran ayından bitirilmesi planlanmasına rağmen, kullanılan malzemelerin her birinin tespiti, testlerin yapılması, uygunlukların tesbiti gibi çalışmaların ciddi zaman aldığını anlattı.

Arslan planlanan bitiş tarihine ilişkin, “Bir taraftan testler yürüyor, bir taraftan kademelendirdikçe yeni işler yapıyoruz. Öngörümüz, bu sene içinde kesinlikle bitirip hizmete sunmak. Olağanüstü bir aksaklık çıkmazsa, bu senenin sonuna kalmadan burayı hizmete vermiş olacağız. 80 radyomuz buradan çok daha kaliteli yayıncılık yapabilecek” dedi.

Yapılan çalışmalarla, İstanbul’un silüetini bozan, görüntü kirliliği oluşturan kulelerinin kaldırılmasını amaçladıklarını söyleyen Arslan, birinci aşamada bölgede sadece TRT kulesinin kalacağını, İstanbul’da ikinci bir kule daha yapacaklarını, yapılacak ikinci kuleden sonra da Çamlıca Tepesindeki TRT kulesinin de tamamen yıkılacağını söyledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz