17 Mayıs 2024 Cuma
Ana SayfaGündem HaberleriKanal İstanbul 2018'in İlk Yarısında İhaleye Çıkıyor

Kanal İstanbul 2018’in İlk Yarısında İhaleye Çıkıyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kanal İstanbul projesinin 2018 yılının ilk yarısında ihaleye çıkacağını açıkladı…

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 1915 Çanakkale Köprüsü Kule Rüzgar Tüneli testine katılmak üzere geldiği Kopenhag’da Kanal İstanbul projesi ile ilgili açıklama yaptı.

Bakan Arslan, Kanal İstanbul etüt projeleri ihalesi çerçevesinde yeni ilave sondajların yapılması, 5 ayrı güzergahla ilgili tatlı su, ekolojik denge, kentsel dönüşümle ilgili insanları mağdur etmeyecek ve yapılaşmaya uygun zeminler konusunda çalışıldığını açıkladı. Yapılan ihale kapsamında sondajlar devam ediyor. Arslan, artı ve eksilerin ortaya konulmasının ardından güzergahın belirleneceğini ya da beş güzergahtan biriyle ilgili karar çıkacağını ifade etti.

Arslan, “O mirasın sahibi, koruyucusu biziz ama her türlü koruma yönünde gayretimiz var. Onun için de alternatif su yolu bizim için önemli. Bunu yapmışken de en iyi şekilde değerlendirip, o bölgelerdeki çarpık yapılaşmayı da kentsel dönüşüm kapsamında modern yaşamın olacağı hale getirmeye çalışıyoruz.” açıklamasında bulundu.

Arslan, hedeflerinin önümüzdeki yılın ilk yarısında Kanal İstanbul’da çalışmaları bitirip ihale sürecini başlatmak olduğunu ifade etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz