19 Mayıs 2024 Pazar
Ana SayfaGündem HaberleriKadıköy Kartal Havaray Hattı'nda Son Durum

Kadıköy Kartal Havaray Hattı’nda Son Durum

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kadıköy Kartal havaray hattında çalışmaların sürdüğünü açıkladı…

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Maltepeli vatandaşlarla bir araya geldi. Yaptıkları yatırımlar hakkında bilgi veren Başkan Topbaş, Kadıköy Kartal Havaray hattında da çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

2018 yılı içerisinde Halkalı-Gebze-Marmaray hafif metrosunun devreye gireceğini, Dudullu-Kayışdağı-İçerenköy-Bostancı metro hattının da devam ettiğini söyleyen Başkan Topbaş, “Daha hızlı ulaşım için Kadıköy-Kartal metrosunu bitirdik. Bir de Havaray projemiz var. Kadıköy-Kartal havaray projesi inşallah onu da hazırlıkları sürüyor. Ayrıca Maltepe-Başıbüyük havaray talebi var, Kayışdağı’na teleferik isteniyor, bunların da çalışmaları sürüyor” dedi.

2019 yılı sonrasında devreye girmesi öngörülen Kadıköy Kartal Havaray hattı Kadıköy’den başlayıp Maltepe’den geçecek ve Kartal’da sonra erecek. 18 kilometre uzunluğa sahip olan havaray hattı ile ulaşım süresi 36 dakikaya inecek.

Ayrıca bu hattın devamı niteliğinde olacak Kartal D-100 Havaray hattınında 2019 sonrası hizmete girmesi planlanıyor. Kartal D-100 Havaray hattı Gümüşpınar’dan başlayıp, Orta, Kartal, Yunus ve Karlıtepe duraklarından geçerek Kordonboyu’nda sona erecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz