3 Mayıs 2024 Cuma
Ana SayfaGündem HaberleriKadıköy Belediyesi'nden Kalamış Yat Limanı Özelleştirmesine İtiraz

Kadıköy Belediyesi’nden Kalamış Yat Limanı Özelleştirmesine İtiraz

Kadıköy Belediyesi Kalamış Yat Limanı imar planına ve ihale kararına itiraz edecek. İşte belediyeden gelen açıklama…

Kalamış Yat Limanı’nın imar planı değişikliği geçtiğimiz günlerde Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından onaylandı ve askıya çıkarıldı. Ardından Kurul yat limanını 36 yıl süreyle özelleştirilmek üzere ihaleye çıkardı.

Kadıköy Belediyesi özelleştirme kararına ve ihale kararına itiraz edeceğini duyurduğu bir açıklamada bulundu.

Kadıköy Belediyesi tarafından yapılan açıklamada “Özelleştirme Yüksek Kurulu daha önce 2013 yılında, sınırları belirtilen 115 bin 821,84 metrekare yüz ölçümlü dolgu alanı ve 319 bin 306,74 metrekare yüzölçümlü deniz yüzeyi (iki adet yat limanı) olmak üzere toplam 435 bin 128,58 metrekare yüzölçümlü alanın özelleştirme kapsam ve programına alınmasına karar vermişti. 2017 yılındaki yeni kararıyla özelleştirilen alan 42 bin 833 metrekare arttırılmış oldu. ÖYK tarafından onaylanan plana göre “yüzen iskele” olarak belirtilen dolgu alanlarına inşaat yapılmayacak fakat limana otopark hariç 15 bin metrekare inşaat alanı yapılabilecek.” denildi.

ÖYK tarafından 6 Kasım 2017 tarihinde onaylanan planın Kadıköy Belediyesi’nin açtığı dava ile iptal edilen 2013 onaylı plan ve kısmen yürütmesi durdurulan ve davası devam eden 17.03.2015 tarihli plan kararlarına dayandırıldığı belirtilen açıklamada “Sadece “yüzen iskele” alanlarının emsale dahil alanlardan çıkarılıp özelleştirilen alan metrekaresinin arttırıldığı yeni plan askıya çıkmadığı için resmi olarak kesinleşmiş niteliği taşımıyor. Ancak Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı henüz kesinleşmeyen plana göre tekrar ihaleye çıkarılmış oldu” ifadelerine yer verildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz